White Lotus-actrice Jennifer Coolidge: 'Ik kon twee jaar lang niet normaal functioneren'

Achter de schermen dealde ze met een drugsverslaving, paniekaanvallen en overmatig eten.

Los Angeles Premiere Of Prime Video's Shotgun Wedding

Jennifer Coolidge is na haar memorabele rol in The White Lotus dé Hollywoodster van het moment. Maar haar leven zag er niet altijd zo rooskleurig uit.

Gebroken vrouw

Jennifer mocht onlangs een Golden Globe in ontvangst nemen voor haar rol in The White Lotus. Wat niet veel mensen weten, is dat de rol ook echt deels op haar leven gebaseerd is. De bedenker, Mike White, is een goede vriend van Jennifer en schreef de rol speciaal voor haar.

Jennifer en Tanya lijken twee uitersten, maar niets is minder waar. Net als Tanya was ook Jennifer een gebroken vrouw. Zo draagt Tanya de as van haar overleden moeder met zich mee in een kistje. Ook Jennifer werd diep geraakt door het overlijden van haar moeder in 1994 aan kanker. "Ik kon twee jaar lang niet normaal functioneren", vertelde ze erover. Ook was het leven van Jennifer in real life turbulent: achter de schermen dealde ze met een drugsverslaving, paniekaanvallen en emotie-eten.

Rehab

Het begon toen Jennifer in New York studeerde en het uitgaansleven ontdekte. De alcohol en cocaine vloeiden rijkelijk. "Ik ben met weinig energie geboren, en toen bleek er een drug te zijn voor mensen als ik. Ik voelde me zo levendig", legde ze uit in een interview met InStyle. "Helaas is het een verschrikkelijke drug." Ze belandde meerdere keren na een overdosis op de eerste hulp.

Toen ze 27 was, ging ze naar rehab om haar leven te beteren. Daarna besloot ze zich te focussen op haar carrière als actrice, maar die kwam maar niet echt van de grond. Ze begon paniekaanvallen te krijgen bij castings en na talloze afwijzingen gaf ze het op. Toch heeft ze uiteindelijk mooie rollen mogen spelen, in onder andere American Pie en Legally Blonde, al brak ze nooit echt door.

Terugval

Niet lang geleden had de actrice nog een terugval. De coronapandemie viel haar zo zwaar, dat ze depressief raakte en veel at. Ze woonde samen met haar assistente en "we aten wel vijf of zes vegan pizza's per dag", liet ze weten. Het was zo erg, dat ze bijna de rol van Tanya McQuoid in The White Lotus afsloeg, omdat ze niet goed in haar vel zat. Gelukkig kwam het niet zo ver. "De sluizen zijn geopend", zegt ze over haar succes. "Mijn leven is nu een heel ander verhaal."

Bron: Daily Mail | Beeld: NL Beeld