De mooiste red carpet looks van de BAFTA’s 2023

Wauw!

Dit weekend werden de British Academy of Film and Television Arts Awards (BAFTA’s) uitgereikt in de Royal Festival Hall in het centrum van Southbank. Voor het filmevenement, ook wel de Britse Oscars genoemd, lieten celebs zich flink in de steigers zetten en trokken ze hun mooiste outfit uit de kast.

Looks

De awardshow is altijd een groot moment, maar de aankomst van de sterren is ook altijd een feestje. Van jurken tot broekpakken, van minimalistisch tot over the top en van een zwart tot een felle kleur; er wordt ieder jaar weer uitgepakt voor de rode loper. Van Jamie Lee Curtis en Michelle Yeoh tot Cate Blanchett en Viola Davis: hieronder een greep uit de mooiste looks.

Royal

Ook Kate Middleton en Prins William maakten hun opwachting op de rode loper. Het is nu de vijfde keer dat Kate met manlief William bij de BAFTA’s verschijnt, en als we kijken naar haar looks van de afgelopen edities, lag de lat voor dit jaar erg hoog. Maar Kate zou Kate niet zijn als ze ons niet opnieuw zou verrassen.

Kate droeg de Griekse ‘godess‘ Alexander McQueen-jurk al eens eerder bij de BAFTA’s, in 2019. Never change a winning team, moet de prinses gedacht hebben. En dat zijn wij volledig met haar eens, want waar we toen al vol lof over deze look spraken, zijn we nu des te heuglijker om de jurk nog een keer te zien. Bovendien heeft de prinses de Alexander McQueen deze keer in een ander jasje gestoken, door haar armen te hullen in fluwelen handschoenen, en de look af te maken met gouden Aquazura-pumps, een zwarte Jimmy Choo-clutch én oorbellen van de Zara

Uitreiking

De Duitse oorlogsfilm All Quiet on the Western Front was de grote winnaar van de avond en ging naar huis met maar liefst  zeven van de veertien nominaties. Austin Butler werd verkozen tot beste acteur voor zijn vertolking van Elvis Presley en Cate Blanchett kreeg de titel beste actrice voor haar rol in Tár.

Bron: Vogue UK, Beau Monde, NU.nl | Beeld: NL Beeld