Het perfecte montuur voor jouw gezicht: hoe kies je de juiste bril?

Een bril is niet alleen een hulpmiddel om beter te zien, maar het is ook een modeaccessoire, welke kan bijdragen aan jouw stijl en uitstraling. Helaas kan het kiezen van de juiste bril een uitdaging zijn, vooral als je niet weet welk type montuur het beste past bij jouw gezicht. In dit artikel geven we je tips.

Het belang van het kiezen van de juiste bril voor jouw gezicht

Het kiezen van een bril die bij jouw gezicht past, kan een groot verschil maken in hoe je eruit ziet en je je voelt. Een bril die niet goed past bij jouw gezicht kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je gezicht er langer uitziet dan het is, of dat bepaalde aspecten van je gezicht onflatteus uitkomen. Daarom is het belangrijk om de juiste bril te kiezen die bij jouw gezicht past. Het juiste montuur (wij zijn zelf enorm fan van de brillen van Charlie Temple) kan ervoor zorgen dat jouw gezicht er symmetrisch uitziet en dat jouw beste trekken worden benadrukt.

Welk vorm gezicht heb ik?

Voordat we ingaan op welke brillen het beste bij welke gezichtsvormen passen, is het belangrijk om te weten welke gezichtsvorm je hebt. Hieronder beschrijven we de verschillende gezichtsvormen en hoe je ze kunt herkennen.

Rond gezicht

Een rond gezicht is breder dan het hoog is, met ronde wangen en een ronde kin.

Ovaal gezicht

Een ovaal gezicht is even breed als hoog, met een ronde kin en een bredere voorhoofd.

Hartvormig gezicht

Een hartvormig gezicht heeft een bredere voorhoofd en wangen, met een smalle kin en kaaklijn.

Langwerpig gezicht

Een langwerpig gezicht is langer dan het breed is, met een smalle kin en kaaklijn.

Vierkant gezicht

Een vierkant gezicht is even breed als hoog, met een brede kaaklijn en een rechte kin.

Welke brillen passen bij welke gezichtsvormen?

Nu je weet welke gezichtsvorm je hebt, is het tijd om te kijken welke herenbrillen of damesbrillen het beste bij jouw gezicht passen. Hieronder geven we een overzicht van welke brillen het beste passen bij de verschillende gezichtsvormen:

Rond gezicht

Voor een rond gezicht is het aan te raden om te kiezen voor een bril met een rechthoekig of ovaal montuur. Dit zorgt voor een visueel effect dat het gezicht langer en slanker maakt. Ook brillen met een cat-eye vorm kunnen een goede keuze zijn.Ovaal gezicht

Gelukkig past bijna elk montuur bij een ovaal gezicht, dus de keuze is aan jou! Probeer echter wel te kiezen voor een bril die in balans is met jouw gezicht, dus niet te groot of te klein.

Hartvormig gezicht

Voor een hartvormig gezicht is het aan te raden om te kiezen voor een bril met een rond of ovaal montuur. Dit helpt om het gezicht in balans te brengen en de aandacht af te leiden van de bredere bovenkant van het gezicht.

Langwerpig gezicht

Voor een langwerpig gezicht is het aan te raden om te kiezen voor een bril met een breder montuur. Dit zorgt voor een visueel effect dat het gezicht breder maakt.Vierkant gezicht

Voor een vierkant gezicht is het aan te raden om te kiezen voor een bril met een rond of ovaal montuur. Dit helpt om het gezicht in balans te brengen en de aandacht af te leiden van de bredere kaaklijn.

Jouw mening is het belangrijkste

Het is belangrijk om te onthouden dat deze tips als richtlijnen dienen en dat het uiteindelijk gaat om wat jij persoonlijk mooi vindt en wat bij jouw stijl past. Probeer verschillende brillen uit en ga vooral voor wat jij comfortabel vindt dragen.

Photo by Sincerely Media on Unsplash