Rami Malek en Catherine Deneuve schitteren in Cartiers Tank Française campagne

Een iconisch horloge met een iconische campagne.

Al sinds de lancering in 1917 is Cartiers iconische Tankhorloge een echte investment piece. Het merk lanceert nu een geëvolueerde versie van de 1996 Tank Française met in de campagne niemand minder dan acteurs Rami Malek en Catherine Deneuve.

In de hoofdrol

Niemand minder dan Rami Malek en Catherine Deneuve schitteren in Cartiers film – geregisseerd door de befaamde Engelse filmmaker Guy Ritchie – om de terugkeer van de Tank Française te vieren. Maar de échte hoofdrol, die is natuurlijk weggelegd voor de Tank Française, die om de polsen van Malek en Deneuve schitteren wanneer zij elkaar in verschillende tijdperken ontmoeten op de Pont Alexandre III. Cartier noemt de film ‘een eerbetoon aan de cinema en aan het idee van creatieve vrijheid’.

De nieuwe Tank Française

Louis Cartier ontwierp in 1917 het eerste tankhorloge en in de jaren die volgden werd het horloge meerdere keren in een nieuw jasje gestoken. De Tank Louis Cartier verscheen in 1922, de Tank Must de Cartier in 1977, de Tank Américaine in 1988 en in 1996 was het aan de Tank Française om de meest stijlvolle polsen te sieren. Dit horloge debuteerde met een metalen armband en belichaamde de charme van de Franse manier van leven. In 2023 opent Cartier een nieuw hoofdstuk voor dit iconische sieraad.

De nieuwe versie van het horloge is grotendeels trouw gebleven aan het origineel, maar er zijn ook prachtige veranderingen doorgevoerd. Het sieraad heeft meer afgeronde brancards en de kroon is ingelegd om het profiel van de brancards te evenaren. Ook bevat het horloge een voornamelijk mat satijnen afwerking en wordt de sunray wijzerplaat met Romeinse cijfers benadrukt door de glans van het reliëf.

Beeld: Greg Williams ©Cartier