5 Redenen om te investeren in luxe dameshorloges

Luxe horloges, een eindeloze discussie. De één vindt het weggegooid geld terwijl de ander het een waardevol bezit vindt. Maar wat is het nou? Vandaag gaan we je een aantal redenen geven om te investeren in luxe dameshorloges. Wie weet is je mening na het lezen van dit artikel wel compleet veranderd.

Een horloge zegt wat over een persoon en haar status

Met een horloge kun je echt je identiteit tonen. Je kunt je elegantie en gevoel van stijl erin kwijt. Stel je voor dat je een simpele zwarte jurk draagt. Een horloge kan de outfit helemaal compleet maken. Wij vrouwen gaan sneller voor horloges met glam. Een exclusief horloge staat dus echt voor je innerlijke zelf.

Een horloge brengt saamhorigheid

Nu vraag je je vast af wat saamhorigheid hier nu mee heeft te maken. Er is altijd wel iemand die om de tijd zal vragen. Of iemand die je prachtige horloge ziet en een echte liefhebber is. Er is dus eigenlijk altijd wel iemand die een gesprek aan willen knopen over je horloge. Hierdoor vind je snel een gesprekspartner, waar je ook bent, met dezelfde interesses als jou.

Luxe horloges zijn tijdloos

Een luxe horloge is tijdloos. Neem Cartier als voorbeeld. Jackie Kennedy ‘The first lady’ van de Verenigde Staten droeg het horloge Cartier Tank. Zij kreeg dit horloge van haar zwager prins Stanislaw Radziwill in 1963. Het werd gegeven als herdenking van een lange wandeling die de familie had voltooid. Het is één van de meest elegante horlogeontwerpen allertijden. Veel mensen vinden Jackie een waar icoon en zeggen dat zij heeft meegeholpen om het horloge iconisch te maken. Nu kun je denken, wat heeft dit te maken met een tijdloos design? Op de dag van vandaag, meer dan 50 jaar later, wordt dit horloge nog steeds als een waar icoon gezien, het horloge wordt nog steeds gedragen door onder andere onze koningin Maxima. Luxe horloges kunnen worden overgegeven van generatie op generatie, zonder dat het zijn charme verliest. Zo wordt het een echt erfstuk.

Veilig investeren

De personeelskosten, productiekosten en grondstofprijzen stijgen. De huidige rente is zo laag dat het gespaarde geld op de bank je niet meer geld oplevert als je het op de bank laat staan. Een luxe horloge levert simpelweg meer rendement op. Een luxe horloge is een goede en veilige investering. Hierbij zijn natuurlijk een aantal dingen belangrijk. Een potentieel waarde stijgend klokje moet je wel herkennen. Je weet namelijk niet altijd of je horloge wel gaat stijgen in waarde. De toekomst zal het leren. Wel kun je veel research doen naar waardevaste horloges. Het aanbod van vintage horloges is nihil waardoor de waarde daarvan alleen maar toeneemt. Wanneer je dus een exclusief horloge in handen hebt zal de vraag toenemen en word je investering meer waard. Dit zorgt voor een veilige investering waarin vrijwel niks mis kan gaan.

Investeren als herinnering

Heb jij een groot bedrag gespaard of verdiend, is er een bepaalde mijlpaal in je leven waar je hartstikke trots op bent. Of wil je jezelf gewoon belonen omdat je trots bent met hoe ver je bent gekomen? Dan kan een luxe horloge de perfecte aankoop zijn voor jou. Het is iets wat je altijd bij je draagt. Doordat de horloges vaak unieker zijn wordt de emotionele waarde ook een stuk groter. Dus zodra jij kijkt naar het prachtige kunstwerk om je pols word je herinnerend aan je succes. Omschrijf een beter gevoel dan dat.

Je draagt echt vakmanschap

Echt vakmanschap, de combinatie van kennis, houding en vaardigheden die nodig is om dit vak met succes te kunnen uitvoeren. In een horloge gaan absurd veel uren vakmanschap. Aan elk klein detail wordt aandacht gegeven. Alles, letterlijk alles wordt met de hand gemaakt. Maanden van ontwikkeling en testfases gaan eraan vooraf om het perfecte horloge te creëren. Met een luxe horloge zie je de kwaliteit, steun je deze professie en draag je altijd een stuk uniek vakmanschap om je pols.

Photo by Brigitte Tohm on Unsplash