Wat zijn de voordelen van een prothese bh?

Een prothese bh is altijd handig om in huis te hebben.

Tegenwoordig zijn er veel soorten bh’s te vinden. Welke soort bh voor iemand het fijnst is, is per persoon natuurlijk verschillend. Zo zijn er veel mensen die een prothese bh erg fijn vinden, na een operatie. Maar waarom is een prothese bh zo fijn en wat zijn de voordelen van het dragen van prothese bh? In dit artikel vind je alles wat je moet weten over een prothese bh.

Waarom een prothese bh?

Een prothese bh kent verschillende voordelen. We beginnen meteen met het grootste voordeel, namelijk dat de prothese bh hoger zit dan een normale bh. De bh zit iets hoger, met als reden om inkijk te voorkomen. Een ander voordeel van de prothese beha is dat het meer gericht is op comfort. Dus als je liever een bh hebt met meer comfort door de dag heen, dan kun je een prothese bh kopen bij Bodyfashion Born.

De prothese bh is om verschillende redenen zeer geschikt voor personen die een borstoperatie hebben ondergaan. Deze speciale bh kent namelijk verschillende voordelen. Zo is de bh heel fijn vanwege de zachte materialen, een hoog draagcomfort, bredere schouderbandjes, hogere omvang voor compressie en heeft deze geen beugels. En dat terwijl er wel een goede versteviging is onderin de cups. Ook is te prothese beha te gebruiken in veel verschillende situaties. Zo kun je de bh gebruiken op het moment dat je yoga uitvoert of dat je op de fiets zit. Ook kun je kiezen voor een speciale prothese sportbeha. Dit maakt het sporten nét iets aangenamer.

Vergoeding van de prothese bh

Naast de vele voordelen van een prothese beha, is er nog een bijzonder aspect. Er zijn verschillende zorgverzekeraars die een prothese bh vergoeden. De prothese bh zal vanuit de basisverzekering helemaal kunnen worden vergoed. Dit is enkel het geval wanneer er een verwijzing is van een medisch specialist met toestemming van de verzekeraar. Voor een vergoeding van de prothese bh, zal er een mamma care formulier nodig zijn. Het mamma care formulier is een formulier, dat gegeven wordt na de operatie en gebruikt kan worden bij de aankoop van de speciale bh. Het is wel belangrijk om duidelijk het contract met de verzekering door te lezen. Het kan namelijk zijn dat een kant en klare prothese beha vergoed wordt, terwijl dat het niet het geval is bij een op maat gemaakte bh.

Zoals beschreven valt in de basisverzekering de vergoeding van de bh. Echter zijn er ook kosten van de bijbehorende hulpmiddelen van de bh, die niet binnen de basisverzekering vallen. Deze kosten zijn onder andere plak strips en speciale zwemkleding. Deze bijbehorende accessoires kunnen wel vergoed worden, in een aanvullend pakket bij de verzekering.

De prothese beha kent veel voordelen voor mensen die een borstoperatie hebben ondergaan. Een prothese bh kan prijzig zijn, maar vaker kan deze worden vergoed door de zorgverzekering. Het is goed om erop te letten welke prothese beha wordt vergoed. Is dat een kant en klare bh, of ook een die op maat wordt gemaakt. 

Beeld: Pexels