3 Tips voor de beste boxsprings van nu!

De boxspring is een belangrijk onderdeel van je bed. Het biedt een stevige basis voor je matras, waardoor het niet doorzakt. Bovendien biedt het ook ondersteuning voor je matras en maakt het de slaapervaring comfortabeler. De kwaliteit van je slaap wordt bepaald door hoe comfortabel je boxspring en matras zijn. Daarom moet je de boxspring zorgvuldig kiezen om de meest comfortabele te krijgen. Er zijn echter zoveel soorten boxsprings op de markt dat het behoorlijk verwarrend kan zijn om de juiste te kiezen. Ieder merk kan de boxspring in verschillende uitvoeringen en uitvoeringen produceren. Zo is het design van Auping bedden anders dan die van andere merken. Als je al een matras hebt en op het punt staat een nieuwe boxspring te kopen, volgen hier drie tips om je te helpen de beste te vinden.

Tip 1: Meet je matras op

Het is gemakkelijk om leveranciers van boxsprings te vinden. Niet alle leveranciers zijn echter gelijk. Elke leverancier kan verschillende soorten boxsprings aanbieden. Kies daarom voor de beste leverancier zoals Slaapspecialist van der Schuit. Voordat je een boxspring kiest, is het belangrijk dat je eerst je matras opmeet. Zo krijg je een idee van de maat en hoogte van de boxspring die je nodig hebt voor je matras. Als je een kingsize matras hebt, overweeg dan om een ​​grote boxspring aan te schaffen die op je matras past. Net als matrassen zijn boxsprings ook verkrijgbaar in verschillende maten zoals twin, double, queen, king en California king size. Maar als je niet zeker weet welk type matras je hebt, kun je het matras beter handmatig meten.

De boxspring moet perfect op je matras passen

Bij het opmeten van je matras moet je ervoor zorgen dat de boxspring perfect aansluit op je matras. Als de boxspring te groot is, ziet het er zo onhandig uit omdat er ruimte tussen de boxspring en het matras zit. Is de boxspring daarentegen te klein, dan past de matras niet in de box. Als je de juiste maat boxspring niet kunt vinden, overweeg dan om een ​​boxspring op maat te kopen. Zo kun je de maat van de boxspring aanpassen aan de maat van je matras.

Tip 2: Houd rekening met de hoogte van de boxspring

De hoogte van een boxspring wordt gemeten vanaf de vloer tot de bovenkant van het frame of platform. Hoe hoger dit getal, hoe groter het zal zijn vanaf vloerniveau en dus moeilijker om in bed te komen als het te hoog is voor één persoon alleen. Hogere modellen bieden echter meestal extra lange of extra hoge maten die zijn ontworpen voor langere mensen (of koppels) die extra ruimte onder hun bed nodig hebben, maar niet willen dat hun matrassen op de grond liggen. Als dit klinkt als iets waar je mogelijk baat bij hebt, let dan gewoon op hoe hoog elk model is wanneer je ze online of persoonlijk vergelijkt voordat je er een aanschaft die aan je behoeften voldoet.

Denk na over hoe dik je matras is

Bij het kiezen van de hoogte van de boxspring is het ook nodig om na te denken over hoe dik je matras is. Als je bijvoorbeeld een dik matras hebt, maar niet te hoog boven de grond, dan kun je in plaats daarvan een onopvallende boxspring kiezen. Het zal je nog steeds voldoende ondersteuning bieden. Je kunt ook verstelbare onderstellen bekijken als je nog meer flexibiliteit wilt op het gebied van hoogteverstelling. Zo pas je de hoogte van de boxspring gemakkelijk aan. Dit is afhankelijk van wat je nodig hebt voor maximaal comfort.

Tips 3: Kies het ontwerp dat bij je slaapkamer interieur past

Bij het kiezen van een ontwerp voor je slaapkamer interieur, is het belangrijk om na te denken over hoe het eruit zal zien in combinatie met andere meubels of accessoires in de kamer. Sommige mensen geven de voorkeur aan een meer traditionele look met een houten frame, terwijl anderen de voorkeur geven aan moderne ontwerpen met metalen materialen. Kies gewoon een boxspring die past bij je slaapkamer inrichting en kamergrootte. Houd je bijvoorbeeld van klassieke stijl, dan kun je kiezen voor een Victoriaans geïnspireerd ontwerp. Als je de voorkeur geeft aan een moderne inrichting, overweeg dan om voor een bedframe in industriële stijl te gaan met strakke lijnen en gedurfde kleuren.

Overweeg de kenmerken van de boxsprings

Naast het ontwerp van de boxsprings, is het ook essentieel om naar de eigenschappen te kijken. Sommige boxsprings zijn voorzien van hoofdborden. Dit hoofdbord is verkrijgbaar in veel verschillende stijlen. Je kunt kiezen uit eenvoudige of luxe hoofdborden. Bovendien is de boxspring bekleed met stof om de elegantie te versterken. Je kunt dus het type en de kleur stof kiezen die bij je slaapkamer kleuren past. Zo kan de boxspring de uitstraling van je slaapkamer interieur versterken.

Photo by mark champs on Unsplash