Echte Gooische moeder Bo Wilkes: 'Het heeft ons lang gekost om van die stempel af te komen'

"We willen vooral laten zien dat we met onze gezinnen uiteindelijk allemaal met dezelfde problemen kampen."

De meeste mensen kennen Bo Wilkes (36) van de realityseries Echte Gooische meisjes en Echte Gooische moeders, waarin ze samen met drie anderen een inkijkje in haar leven geeft. Wij spraken haar.

Gezin

"Ik woon samen met mijn lover en drie kids in Laren, daar voel ik me echt thuis. En nee, ik ben nog steeds niet getrouwd. Dat is er door de zwangerschappen en drukte nooit van gekomen. Maar hij heeft me inmiddels wel twee keer gevraagd, dus ik denk dat het er na dertien jaar samenzijn maar eens van moet komen. Ik ben een enorme perfectionist en zo’n dag moet dan echt perfect lopen voor mij. Maar dát ik wil trouwen is zeker. Ik vind het mooi om nog meer verbonden te zijn met mijn geliefde en ik wil graag dezelfde achternaam als mijn kinderen."

Moeder

"Ik ben moeder van drie kids, Boyd, Julie en Loulou, en heb er bewust voor gekozen om thuisblijfmoeder te zijn. Tuurlijk heb ik het programma en een ietwat uit de hand gelopen hobby als influencer, maar ik zie mezelf als moeder en de rest doe ik erbij. En ja, ik ben druk, en soms is het schuldgevoel er als ik iets mis of druk ben met filmen, maar ik probeer er altijd voor ze te zijn."

Gooische meisjes

"In 2009 startten we met het programma Gooische meisjes. Ik geloof nog steeds dat wij de eerste realityserie van Nederland waren. We wilden het prototype ‘Gooisch meisje’ wegnemen en mensen laten zien dat alles ons echt niet komt aanwaaien, maar dat we bijna allemaal uit hardwerkende ondernemersfamilies komen, waarin de lat hoog ligt en iedereen zijn best doet om te studeren. Natuurlijk werden we in de serie juist wél zo neergezet; dan stonden we weer aan de bubbels bij een polowedstrijd. Na die serie zeiden we allemaal: “Nooit meer”. Het heeft ons lang gekost om van die stempel af te komen. Maar televisie is tegenwoordig bijna alleen nog maar reality en je kunt de kijker niet meer misleiden met verzonnen verhaallijnen. Dus toen het idee ontstond voor Gooische moeders hadden we de voorwaarde dat het zo realistisch mogelijk moest zijn en dat de kijker zich kan identificeren met ons. Geen gepronk en jezelf niet te serieus nemen. We willen vooral laten zien dat we met onze gezinnen uiteindelijk allemaal met dezelfde problemen kampen. Je kunt het programma bekijken op Videoland. Op dit moment hebben we even een filmstop, want we hebben in korte tijd zoveel laten zien dat het goed is om de kijker geïnteresseerd te houden."

Trouwe volgers

"Het programma heeft me veel moois gebracht. Ik heb door de jaren heen een groep trouwe volgers opgebouwd. Mijn doelgroep is me veel waard en dat merk ik ook aan de samenwerkingen die ik daardoor heb kunnen ontwikkelen. Ik zeg alleen ja tegen merken die bij me passen of producten die ik zelf echt gebruik. Zoals Skinceuticals bijvoorbeeld. En Westwing, waarmee ik een mooie binnenkijker in mijn huis heb kunnen maken."

Dankzij haar gevoel voor klassieke stijl is het geen verrassing dat het Nederlandse kledingmerk Studio Anneloes haar vroeg een collectie te ontwerpen. Het resultaat: pakken, jasjes en blouses in statement kleuren en vrouwelijke prints. Je leest er alles over in de nieuwe Elegance die nu in de winkel ligt.

Beeld: BrunoPress