5x Een moment voor jezelf

De herfst is weer begonnen, we blijven dankzij de regen en kou steeds vaker binnen en dat zorgt ervoor dat we meer tijd hebben voor een momentje voor jezelf. Echter moet je die tijd wel vrij maken en moet je ook weten wat je op zo’n moment gaat doen. Daarom zetten we hieronder vijf activiteiten voor je op rij waar je tijdens jouw volgende me-time-momentje tijd voor kan maken.

Wat luister je?

Misschien is het moment aangebroken om eens die podcast te luisteren die je voorbij zag komen. Veel podcasts duren niet erg lang; de meesten duren hoogstens een half uur. Daarom kun je een podcast ook makkelijk luisteren tijdens je pauze of terwijl je aan het sporten bent. Ben je meer een liefhebber van verhalen? Dan kun je ook een luisterboek aanschaffen en deze luisteren op een E-reader.

Warm en wollig

Een hobby die je steeds vaker voorbij ziet komen op social media is haken, maar ook breien komt weer helemaal terug. Dit is niet langer iets voor ‘oude vrouwtjes’ mensen van alle leeftijden en achtergronden zijn onderhand druk bezig met haken. Omdat de basis vrij makkelijk te leren is, helemaal dankzij de filmpjes en gratis patronen op internet, dankzij de groeiende populariteit kan je binnen de kortste keren aan de slag. Van accessoires voor in huis tot topjes en knuffels, er is meer dan genoeg te creëren.

Me-time

Om maar met de deur in huis te vallen: steeds meer mensen maken gebruik van een me-momentje in bed. Even wat persoonlijke, intieme aandacht voor jezelf. Daarbij valt ook op dat steeds meer mensen vibrators en masturbators bestellen voor deze persoonlijke momenten. Dit, omdat deze toch net wat toevoegen aan het te bereiken hoogtepunt. Daarnaast is dit erg goed voor je fysieke en mentale gezondheid gezien dit onder andere een kick aan dopamine en endorfine veroorzaakt. Ook verhoogt het de hoeveelheid oestrogeen in je bloed wat een positief effect heeft op je vaginale elasticiteit.

Een ander drankje

Probeer eens wat nieuwe drankjes uit om je smaakpapillen te verfrissen. Of dit nu nieuwe theesmaken zijn, andere soorten wijn dan de wijn die je normaliter koopt of een nieuw sapje; als het maar eens wat anders is. Ga hiervoor zitten en probeer er een vast moment elke week of twee weken hiervoor in te plannen. Je kan het zo groots of juist minimalistisch aanpakken als je wil, als je maar een momentje hebt voor jezelf om te relaxen en van dit nieuwe drankje te genieten.

Accessoires

Wil je je inrichting een make-over geven, maar valt het budget tegen of kan je niet vinden waar je naar op zoek bent? Maak dan zelf eens een stuk voor op tafel of een element voor aan de muur. Dat kan je doen met oude accessoires die je nog hebt liggen, maar onderschat ook niet wat er allemaal te vinden is bij een kringloopwinkel. Met wat verf, een lijmpistool en een glanzende topcoat kan je prachtige accessoires voor in huis maken.

Foto door Anete Lusina