Puur natuur: Bethenny Frankel deelt make-uploos kiekje

"Het is oké om ouder te worden."

Bethenny Frankel (52) houdt het graag real op social media. De voormalig Real Housewives of New York-ster heeft een make-uploos kiekje gedeeld op Instagram om duidelijk te maken dat niemand zich perfect voor hoeft te doen online.

Puur natuur

De televisiepersoonlijkheid poseerde onlangs in een witte badjas, met nat haar en een puur gezicht voor de foto. "Ik vond het tijd voor een no-hair en no-make-up close up selfie", luidt het bijschrift.

"Er is zoveel discussie gaande over onrealistische beelden van vrouwen van mijn leeftijd op magazine covers en in de media. We hebben een reminder nodig dat het oké is. Het is oké om te moe te zijn om te sporten. Het is oké om donkere kringen te hebben na een slechte nacht. Het is oké om de druk niet te voelen om jezelf voor te doen als iets dat je niet bent. En het is oké om ouder te worden."

Mental health

Bettheny maakt ook duidelijk dat het prima is om dingen te doen die je een goed gevoel geven over je uiterlijk. "Het is geen probleem om er goed uit te zien en make-up te dragen. Of om iets aan jezelf te veranderen om je meer zelfverzekerd te voelen. Maar maak je mental health prioriteit." Wat haar dwars zit, is dat niet iedereen er eerlijk over is. "Wees er niet oneerlijk over. Jezelf voordoen als perfect en anderen doen geloven dat het echt is, is gevaarlijk."

Het is niet de eerste keer dat ze zich uitlaat over de gevaren van bewerkte beelden op social media. Een paar maanden terug deelde ze ook onbewerkte foto's van zichzelf in bikini om een punt te maken.

Bron: Shape | Beeld: BrunoPress, Instagram