Linda de Mol kijkt op tegen feestdagen: 'Het is een herinnering aan nare gebeurtenissen'

"Ik zie er nog meer tegenop dan tegen een wortelkanaalbehandeling"

Premiere van Alles Op Tafel

Linda de Mol was altijd een Christmas lover, maar kijkt er dit jaar "meer tegenop dan tegen een wortelkanaalbehandeling", schrijft ze in de editorial van haar magazine.

Kerstmuts

Het is geen geheim dat Linda een bewogen jaar achter de rug heeft. Haar partner Jeroen Rietbergen werk gelinkt aan het The Voice schandaal, wat een enorme klap voor haar was. Ze zit dan ook niet te wachten op de feestdagen. "In mijn familie van echte kerstlovers ben ik altijd de allergrootste kerstmuts geweest. En nu, voor het eerst van mijn leven, zie ik er meer tegenop dan tegen een wortelkanaalbehandeling", schrijft ze. "De donkere dagen voor kerst en die twee feestdagen zelf duren vast eindeloos lang als ze je er continu pijnlijk aan herinneren hoe anders je leven een jaar geleden was."

Groepshug

Ook de jaarwisseling wordt anders voor de presentatrice. Waar iedereen zijn of haar partner op 1 januari om middenacht in de armen vliegt, is zij voor het eerst in lange tijd alleen. "Ik denk dat ik mijn kinderen maar vraag om met hun vaste verkering een groepshug met me te doen op het moment suprême", grapt ze.

Hetzelfde gevoel

Linda wil benadrukken dat ze niet de enige is die opziet tegen de feestdagen, maar bijna 60% van de Nederlanders datzelfde gevoel ervaren. "Met andere woorden: hang een paar slingers voor een ander op, daar word je blij van." Haar oplossing? "Flikker Instagram met de picture perfect-foto’s van shiny happy people een tijdje van je telefoon en bedenk dat we met een heleboel zijn die het leven om welke reden dan ook even niet zo fijn vinden. En dat dat helaas nou eenmaal bij het leven hoort."

Bron: LINDA., AD | Beeld: BrunoPress