Dit worden de 3 grootste lingerietrends van 2023

'De klassieke look die je normaal van lingerie zou verwachten is verdwenen.'

Soms ben je zo bezig met bedenken wat je aan gaat trekken, dat je een heel essentieel onderdeel van je outfit vergeet: je lingerie. Want zeg nou zelf, veel mensen zien het gewoon als een bijzaak. Toch zou dit eigenlijk helemaal niet zo moeten zijn. Want lingerie is belangrijker dan je denkt!

Lingerie

Naast de verschillende trends op het gebied van mode en accessoires, zijn er zeker nog veel meer trends die jouw aandacht waard zijn. Zo ook: lingerie. Want wat is nou beter dan weten dat je naast je perfect gestylede outfit, er ook nog prachtig lingerie onder hebt zitten? Who What Wear heeft lingerie-experts gevraagd welke lingerietrends we in 2023 kunnen verwachten. Hun experts bestaande uit Nudea CEO en oprichter Priya Downes, Georgia Larsen oprichter van Dora Larsen en Womanhood head buyer Ella Brewer, waren allemaal positief verrast toen ze erachter kwamen dat hun trendvoorspellingen op één lijn lagen.

1. Comfort

Brewer laat weten dat ze hoopt dat vrouwen én merken in 2023 inzien dat comfort en sexy geen uitersten van elkaar zijn, maar dat ze zich realiseren dat comfort en sexy juist hand en hand kunnen gaan. "Ik denk dat de opkomst van 'mesh' lingerie laat zien dat vrouwen en merken deze combinatie al beginnen in te zien. Day-to-night dressing is iets wat je kunt doen met je werkkleding, maar ook met je lingerie!", vervolgt Brewer.

Ook Larsen en Dawson delen deze mening, aangezien ze beide hebben gemerkt dat comfort key is geworden bij veel vrouwen binnen haar klantenkring. "Voor het huidige seizoen hebben we een enorme toename gezien van klanten die natuurlijke stoffen willen, en dan met name biologisch katoen", legt Larsen uit. "Mensen zijn gewoon niet meer bereid om comfort op te offeren. Ze zijn specifiek op zoek naar stijlen die er goed uitzien, flattering zijn en gemaakt zijn van comfortabele, natuurlijke stoffen."

2. Kleurrijk

"Op basis van wat ik tot nu toe voorbij heb zien komen in 2022, zou ik zeggen dat de honger naar leuke, kleurrijke lingerie nog steeds toeneemt", legt Brewer uit. "We merken dat zwarte beha's veel langer op voorraad blijven dan de kleurrijke varianten. Ik denk dat merken zich steeds meer gaan realiseren dat vrouwen meer gedurfder willen zijn en willen experimenteren met hun garderobe, inclusief lingerielade", vervolgt ze. Ook Dora Larsen merkt dat de populariteit van kleuren toeneemt. "Klanten willen meer experimenteren met hun kleurkeuze en op zijn op zoek naar kleuren die je normaal gesproken niet zo snel kan vinden. De klassieke look die je normaal van lingerie zou verwachten is verdwenen."

3. Oldschool

Brewer deelt naast comfort en kleurrijke lingerie ook dat haar klanten dol zijn op de 'heruitgevonden klassieker'. "Dit is eigenlijk een beha die past in een klassieke vorm of stijl, maar die nét iets anders heeft, zoals een interessante stof, een ontwerpdetail of een gedurfde kleur. Merken die hier goed op inspelen zijn Else en Atollo", adviseert Brewer. Larsen sluit zich hierbij aan.

"We zien ook dat meer klanten kiezen voor broekvormen die iets anders bieden dan de gebruikelijke lage bikinivorm. Hoge taille onderbroeken en strings maken bijvoorbeeld echt een comeback. Het voelt dus zeker alsof onderbroeken geen bijzaak meer zijn. Mensen zijn specifiek op zoek naar een set die ofwel een echt coole, jaren '80 gesneden string met hoge uitsnede biedt, of een silhouet in de jaren '50 stijl van een onderbroek met een hoge taille", aldus Larsen.

Bron: Who What Wear | Beeld: iStock