Deze 6 kerstmarkten in Nederland mag je niet missen

Nog 61 dagen tot kerst!

Annaberg-Buchholz Christmas

Het lijkt nog ver weg, maar niets is minder waar: over 61 dagen is het kerst. Tijd dus om alvast je lijstje te bezoeken kerstmarkten samen te stellen! Wij hebben er zes op een rij gezet, die je sowieso niet mag missen.

1. Dickens by Night - Drunen

Dit jaar vindt voor de zesde keer het evenement 'Dickens by Night' plaats in Drunen. Dat betekent dat de hele markt in de sfeer van het Dickens zal worden gestoken. Princelet Street in Londen in het Victoriaanse tijdperk, inclusief verlichte gevels, vuur, oude lantaarns en authentieke eet- en drankstalletjes in winterse sferen. Denk varkens aan het spit, glühwein, marshmallows en knapperend hout. Natuurlijk zijn er ook allerlei kramen te vinden waar je lekker je geld kan uitgeven.

Waar? Drunen

Wanneer? 17 december van 17:00 tot 22:00

Kramen: 65

Toegang: gratis

2. Country & Christmas Fair - Utrecht

Jaar in jaar uit vind je in het centrale Utrecht de Country & Christmas Fair. Naar eigen zeggen de 'grootste, mooiste en meest gevarieerde kerstfair van de Benelux'. Dat wil je natuurlijk zelf ontdekken.

Waar? Utrecht

Wanneer? 22 tm 27 november

Kramen: 240

Toegang: €17,50

3. Kerstmarkt Gemeentegrot - Valkenburg

In Valkenburg vind je Europa's grootste ondergrondse kerstmarkt in de Gemeentegrot. De locatie geeft de markt gelijk een sprookjesachtige sfeer mee en bij de vele kramen kan je de leukste kerst- en cadeauartikelen kopen. Natuurlijk is er ook genoeg te eten en te drinken. De markt heeft meerdere awards gekregen, dus je verwachting mag hoog zijn.

Waar? Valkenburg

Wanneer? 18 november tm 30 december

Kramen: onbekend

Toegang: €8,50

4. Royal Christmas Fair - Den Haag

Deze markt noemt zichzelf de 'grootste meerdaagse markt van Nederland'. Je kan hier 'ouderwets kerstshoppen en genieten van de ultieme kerstsfeer'. De markt vindt plaats aan het Lange Voorhout in Den Haag, die voor de gelegenheid is aangekleed met meer dan 100 kersthuisjes en duizenden lampjes.

Waar? Den Haag

Wanneer? 8 tm 23 december

Kramen: 110

Toegang: gratis

5. Ice Village - Amsterdam

Naast de schaatsbaan op het museumplein vind je de kerstmarkt Ice Village. Je scoort hier de leukste kerstitems en eet de lekkerste kerstlekkernijen bij de verschillende kramen. Kan je lekker opwarmen na het schaatsen. De perfecte combi als je het ons vraagt.

Waar? Amsterdam

Wanneer? 14 t/m 26 december

Kramen: onbekend

Toegang: gratis (schaatsen kost wel geld)

6. Kerstmarkt Vesting - Bourtange

Een kerstmarkt op een locatie die iedere dag van het jaar al een beetje kerst ademt: de vestingstad Bourtange. Op het centrale marktplein vind je een grote kerstboom met daaromheen allerlei kraampjes voor zowel kerstlekkernijen als (handgemaakte) kerstaccessoires en cadeautjes.

Waar: Bourtange

Wanneer? De eerste drie weekenden van december

Kramen: ongeveer 100

Toegang: €4

Bron: Upcoming | Beeld: iStock