Dé fashiontrend deze herfst: een coltrui met print

Voor welk printje ga jij?

Nu de herfst haar intrede heeft gedaan, willen we ons het liefst in een dikke jas verstoppen. Soms is het daar echter nog net iets te warm voor, dus kiezen we voor laagjes. Een fashion item dat goed bij dat soort outfits past, is de coltrui. Ieder jaar keert hij terug, maar dit keer op een speciale manier: coltruien met print zijn namelijk helemaal in.

Coltrui met print

Onder een t-shirt, blouse, midi-jurk, jumpsuit of basic onder een blazer: de coltrui met print heeft al meerdere keren laten zien waarom ze de hoofdrol speelt in menig outfit. Het geeft je outfit net wat extra spice, zonder dat je te warme kleding aan hebt. En dat weten de fashionable Scandi’s ook, want tijdens Copenhagen Fashion Week was de coltrui met print ook veel aanwezig, zoals bij Emma Fridsell.

Met prints kun je uiteraard alle kanten op, maar dit najaar zijn het vooral de funky patronen die we in de winkels vinden. Denk aan kleurrijke swirls, sterren of strepen in groovy 70s kleuren. Wie zegt dat het najaar uitsluitend voor donkere kleuren is? Wij niet!

Inspiratie

Voor een dosis inspiratie hoefden we maar kort te kijken op social media, want de stijlvolle ladies hebben al een exemplaar in hun kast hangen – en jij na het zien van deze looks vast ook!

What a mesh!

Soms laat de herfstzon zich iets vaker zien dan verwacht en dan is een coltrui misschien ook te warm. Gelukkig vind je ook een hoop doorschijnende varianten waarmee je alsnog iedere outfit opfleurt. Leuk met een mooie bralette met kant eronder!

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress, Instagram