Van restaurant tot boek: dit zijn de favorieten van Lonneke Nootenboom

"Het is gevestigd in een pittoresk peperkoekhuisje en de gerechten zijn echt een droom."

Styliste Lonneke Nooteboom is gasthoofdredacteur van de nieuwste Elegance. Ze weet precies wat je in je kast moet hebben, hoe je vintage schatten scoort en je outfit met accessoires eigen maakt. Ja, van mode weet ze alles. Daarom waren wij benieuwd naar al haar andere favorieten!

Restaurant

"Het Gebaar ligt midden in de Botanische Kruidtuin van Antwerpen en is mijn favoriete restaurant. Ik wil er alleen eten als ik iets te vieren heb, dus voor mijn verjaardag of onze trouwdag bijvoorbeeld. Het is gevestigd in een pittoresk peperkoekhuisje. Je kunt er alleen doordeweeks terecht voor de lunch, maar de gerechten van chef Roger van Damme – en vooral zijn desserts – zijn echt een droom."

Film

"Mijn all-time favoriete film is The piano. Het verhaal is prachtig en de muziek ook. Hij is geregisseerd door Jane Campion, die met deze film als eerste vrouw een Gouden Palm won."

Muziek

"Ik ben dol op pianomuziek. Net zoals in de film The piano en vooral ook het werk van de Italiaanse componist Einaudi. Als ik zijn muziek opzet, word ik direct rustig en ook als ik inspiratie nodig heb, helpt het enorm als ik naar zijn stukken luister. En weet je wat grappig is? Mijn zoon vertelde me een paar jaar geleden dat hij het beste kan studeren als hij zijn muziek draait. Favoriete nummer is Una mattina uit de film Intouchables."

Fotograaf

"Ik ben een enorme fan van het werk van Irving Penn. Het sluit perfect aan bij mijn smaak en stijl. Zijn klassieke beelden op witte achtergrond zitten zo vol detail. Met name zijn modefotografie vind ik prachtig."

Boek

"Ik las onlangs Vogeleiland van Marion Pauw. Wow, wat een boek. Ik las het in een weekend uit, maar het heeft daarna echt even moeten landen. Je hebt namelijk sympathie voor de dader én het slachtoffer. Zo knap geschreven. En het boek dat ik iedereen gun, omdat je er echt heel veel aan hebt: De kracht van keuze van Kelly Weekers. En dat zeg ik echt niet alleen omdat het van mijn vriendin is. Het boek is ontzettend to the point en vooral het hoofdstuk over vriendschap heeft mij heel erg geraakt. Alles wat je leest in dit boek is raak."

Vakantieland

"Spanje staat met stip op één. Natuurlijk hebben we als gezin heel mooie reizen en herinneringen gemaakt, maar ik kom toch altijd weer terug bij Spanje. Mijn ouders en schoonouders hebben er een huis, wij hebben er zelf een heerlijk vakantiehuis en mijn zoon is van plan er te gaan studeren. De mensen zijn ontzettend lief, het eten is heerlijk en de taal is prachtig. Wat wil je nog meer?"

Fotografie: Martijn Senders | Creative Director: Pedro Dias