Deze 5 laarzen worden komend seizoen een enorme trend

Laat de herfst maar komen!

Het zomerweer komt tot een einde. Jammer, maar het goede nieuws is: je kunt beginnen aan je herfstgarderobe! Een paar goede laarzen mogen niet ontbreken, daarom delen trendvoorspellers welke modellen dit najaar onmisbaar zijn.

Platformlaarzen

Trendvoorspeller Jessica Richards verwacht dat laarzen met een extreem hoge hak en zool het aankomend seizoen goed gaan doen. Volgens de expert symboliseren deze platformlaarzen escapism en vrouwelijke empowerment. “De onverschrokkenheid die wordt belichaamd door dit soort uitgebreide silhouetten voelt representatief voor de energie die zovelen van ons nu willen voelen”, zo vertelt ze aan The Zoe Report.

Nauwsluitende laarzen

Laarzen die zo nauw aansluiten dat het bijna een tweede huid is? Ook die gooien aankomende herfst hoge ogen als het aan Richards ligt. “Skin is in“, stelt de trendvoorspeller. Zwoele en nauwsluitende laarzen zullen daarom volgens haar erg gewild zijn in de herfst. Ook trendvoorspeller Jane Kellock sluit zich daarbij aan. Zij denkt dat ook de zogenoemde sok-laarzen komend seizoen veel te zien zullen zijn.

Biker laarzen

Om de stoere laarzen kunnen we niet meer heen, ook niet in de herfst. “Motorcross-looking laarzen met ritsen en hardware zijn de focus voor de herfst van 2022”, aldus Kelloch. De trend speelt ook in op de huidige obsessie met alles wat met Y2K-stijl te maken heeft, vervolgt de trendvoorspeller. We gaan namelijk weer veel studs en gespen terugzien, die in de zero’s zo populair waren.

Westernlaarzen

Westernlaarzen gaan nu al meerdere seizoenen mee en hoeven ook dit jaar nog niet het veld te ruimen. Sterker nog, ze zijn misschien wel populairder dan ooit. Wel weten Kellock en trendvoorspeller Lindsey Smecker te vertellen dat ze een kleine make-over hebben gekregen. Zo gaan we dit seizoen cowboylaarzen zien die hoger zijn, meer kleur bevatten of een leuke print hebben.

Rubberen regenlaarzen

Misschien niet de eerste laars die je in gedachten had voor de laarzentrends van dit seizoen, maar Kellock weet het vrij zeker. Zij verwacht dat we veel Wellingtonlaarzen en rubberen regenlaarzen gaan zien. Uiteraard wel met een net andere look en feel dan toen we 6 jaar oud waren. De trendvoorspeller tipt dan ook de Crocs x Balenciaga collab – een stijlvollere regenlaars.

Ook Smecker verwacht dat de regenlaars een enorme hit gaat worden. “Trending in zowel hoge als lage stijlen en in leuke kleuren met een matte finish.” Waarom deze laarzen nu zo populair raken? Omdat onze liefde voor the outdoors steeds groter wordt, en wat is er dan handiger dan een fashionable waterproof laars?

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress