Penélope Cruz: 'Er werd me gevraagd of ik mijn leeftijd geheim wilde houden'

De actrice is 48 and proud!

Penélope Cruz draait al een tijdje mee in Hollywood en staat daarom sterk in haar schoenen. Waar andere actrice's geheimzinnig doen over hun leeftijd, schreeuwt Penélope haar leeftijd het liefst trots van de daken.

Een speciale dag

In de nieuwste Marie Claire spreekt Penélope Cruz, vlak naar haar 48e verjaardag, over haar leeftijd. Iets wat ze wil vieren, en daarom dus ook doet. “Het was een leuke dag, die ik heb doorgebracht met mijn moeder, mijn man, twee kinderen en mijn zus”, vertelt ze over haar verjaardag. “Een verjaardag is extra speciaal als je ziet hoe blij je kinderen zijn om het met jou te vieren. Hun plezier en lachen zijn zo aanstekelijk dat je je weer even kind voelt.”

Voor het feest wilde Penélope ook een taart, maar daarover kreeg ze nog wel een vraag die voor verbazing zorgde. “Er werd me gevraagd of ik ’48’ op mijn taart wilde hebben of dat ik het liever geheim wilde houden. Wat een vraag! Natuurlijk wilde ik dat het getal erop stond! Ik wil mijn leeftijd vieren zonder me te schamen.”

Ouder worden in Hollywood

In Hollywood is het niet altijd makkelijk om je staande te houden als je ouder wordt. Veel sterren liegen daarom over hun leeftijd, uit angst hun carrière en publiek van zich te vervreemden. Maar in zo’n scenario heeft Penélope zelf nog nooit gezeten. “Ik zal nooit liegen over mijn leeftijd”, stelt ze. “Zo ben ik niet opgevoed en daar ben ik blij om.”

“Zorgen over je leeftijd zijn afhankelijk van je cultuur en je achtergrond. Maar veel dingen zijn aan het veranderen, vooral in de filmindustrie waar je als actrice van 40, 50, 60 of ouder steeds interessantere rollen kunt vinden. Ik heb veel geluk en mag niet klagen over de geweldige kansen die ik heb gekregen. De afgelopen jaren heb ik mijn meest interessante rollen gespeeld.”

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress