Waarom rozenwater een wondermiddel voor je haar is

Geloof ons, dit wil je!

Lees ook

Als we het hebben over onze hair care routine, hebben we het al lang niet meer alleen over een fijne shampoo of een goede conditioner. Zo zijn er tig haarserums en -maskers waar we fan van zijn, maar zou rozenwater pas echt wonderen verrichten. 

Rose water

Het is je misschien weleens opgevallen dat het ingrediënt rozenwater in veel haar- en huidverzorgingsproducten te vinden is. Maar heb je er ooit over nagedacht om het rechtstreeks op je lokken aan te brengen? Hoewel rose water op dit moment een heuse trend is, is het eigenlijk niks nieuws. Rozenwater wordt namelijk al eeuwenlang gebruikt in verschillende schoonheidsrituelen over de hele wereld.

Niet alleen ruiken je lokken heerlijk naar bloemen, het zou ook wonderen voor je hoofdhuid verrichten. “Rozenwater vermindert irritatie en ontstekingen van de hoofdhuid, en daarnaast helpt het ook tegen jeuk. Het is een mild middel dat helpt om de overtollige olie/talg onder controle te houden, zodat de hoofdhuid gezond en gehydrateerd blijft”, legt tricholoog (dermatoloog gespecialiseerd in haarziekten en haarafwijkingen, red.) Kerry E. Yates uit aan Well+Good.

Gebruik het met mate

Volgens Paul Jarrod Frank, cosmetisch dermatoloog, kan rozenwater dankzij de milde werking helpen om de overtollige olieproductie te verminderen. “Het bevat ook ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, waardoor het een goede keuze is voor milde gevallen van roos of eczeem – met nadruk op mild.”

Volgens Paul Jarrod Frank, cosmetisch dermatoloog, kan rozenwater dankzij de milde werking helpen om de overtollige olieproductie te verminderen. “Het bevat ook ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, waardoor het een goede keuze is voor milde gevallen van roos of eczeem – met nadruk op mild.” Hij waarschuwt ook dat te veel op je huid of haar sprayen je haar juist kan uitdrogen. So, don’t overdo it!

DIY

Ingrediënten:

• 4 Rozen
• Gedestilleerd water
• 4 Kleine spuitflesjes

Zo maak je het:

1. Verwijder voorzichtig de bloemblaadjes van de stelen.

2. Doe ze in een grote pot en voeg gedestilleerd water toe om de bloemblaadjes te bedekken. Je wilt niet te veel water toevoegen, omdat dit je mengsel verdunt.

3. Breng het water op middelhoog vuur aan de kook, dek af en laat het 20 minuten zachtjes koken. De rozen moeten bleek van kleur worden.

4. Scheid de bloemblaadjes van het water met een zeef. Laat afkoelen.

5. Voeg 100 gram rozenoplossing toe aan 300 gram water in kleine flesjes met spuitdop.

6. Bewaar op een koele, droge plaats. Een maand houdbaar.

Bron: Marie Claire, Well+Good | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook