Een kijkje in het charmante 16e-eeuws landhuis van Sienna Miller

Het is altijd genieten als de mogelijkheid zich voordoet om een kijkje in het huis van een celebrity te nemen. Lucky us: Sienna Miller geeft een rondleiding door haar traditionele Engelse landhuis met een eigentijdse twist.

Huis met een hart

Het charmante huisje (zeg maar gerust huis) met rieten dak en omgeven door magische weiden is de veilige haven van de actrice. Ze woont in Amerika, maar kocht ook dit huis in haar geboorteland Engeland. Toen ze het 16e-eeuwse landhuis, heerlijk afgelegen in Buckinghamshire en slechts 45 minuten van het bruisende centrum van Londen, voor het eerst zag was ze opslag verliefd. "Het was in een periode dat de pers hun aandacht op mij gevestigd had en ik een plek nodig had om te ontsnappen aan alle hectiek", legt ze uit. Ze kocht het huis in een opwelling, maar heeft daar geen seconde spijt van gehad. "Het is ook een plek waar familie en vrienden bijeen kunnen komen, het is echt een huis met een hart."

Tekst gaat verder onder de foto's.

Meer foto's zie je hier.

"A Gaby House"

Ze kocht het huis al 15 jaar geleden, maar besloot onlangs tijdens de lockdown dat het tijd was om de boel op te knappen. Ze gaf het project uit handen aan haar goede vriendin en filmregisseur Gaby Dellal. “Ik wilde een Gaby-huis!” wist Sienna meteen, verwijzend naar de huizen van Gaby in Londen en Cornwall met hun prachtige eclectische interieurs waar vintage stoffen, industriële inrichting en andere huiselijke elementen samenkomen in onverwachte combinaties die warmte en karakter uitstralen. Ze spraken af ze zes maanden niet in het huis mocht komen en dat Gaby helemaal haar gang mocht gaan. En ze heeft niet teleurgesteld!

Tekst gaat verder onder de video.

Eigentijdse twist

Het resultaat is een knus huis met eigentijdse twist. Of zoals de actrice het zelf noemt: "De grootste tiny house die je ooit hebt gezien." Denk aan een keuken met Crittall-deuren uit de jaren 1920 en Lacanche-fornuis, een eetkamer met hoog plafond en veel spiegels, een woonkamer met kleurrijke meubels, enorme open haard, originele balken en een piano die Sienna van haar eerste vriend cadeau kreeg. Via antieke salondeuren loop je de badkamer in die gevuld is met Marokkaanse tegels in de douche. En dan hebben we het nog niet eens over de zes slaapkamers gehad, die stuk voor stuk uniek zijn. Ook de tuin is niet mis. Er is veel groen, maar ook een speelhuis, barbecue, vijver en een bijgebouw. Die laatste was volgens Sienna eerder een saaie opslagschuur, maar is nu "De meest romantische slaapkamer op het terrein."

Bron: People Magazine, Architectural Digest | Beeld: Instagram, YouTube, BrunoPress