Eva Mendes over opvoeding dochters met Ryan Gosling: ‘Er zijn geen genderspecifieke rollen’

Het celebrity-koppel vindt het belangrijk om stereotypes te ontkrachten.

Eva Mendes zul je niet vaak over haar kinderen horen praten, maar zo af en toe maakt de moeder van twee een uitzondering. Zo doet ze nu een boekje open over hoe zij en haar man Ryan Gosling hun twee dochters opvoeden.

Geen genderspecifieke rollen voor Ryan en Eva

Het is een team effort, dat is wel duidelijk wanneer Eva Mendes praat over hoe zij en Ryan Gosling hun kinderen opvoeden. “Ik ben geen fantastische kok, ik laat dat over aan Ryan”, begint ze tegenover Forbes. “Hopelijk laat dat onze meiden zien dat er geen genderspecifieke rollen zijn die iemand voor zijn rekening moet nemen en dat we allemaal partners zijn. Niet alleen Ryan en ik, maar ook onze kinderen. Het is elke dag een team effort.”

Eva vindt het belangrijk dat haar dochters zien dat je gender geen rol speelt in wat je wilt doen. “Als ze (dochters Esmerelda en Amada, red.) zien dat we bepaalde taken afwisselen die niet genderspecifiek zijn, dan creëert dat balans en harmonie.”

Tijd gaat snel

Zoals al gezegd spreken Eva en Ryan zich niet vaak publiekelijk uit over hun dochters. Dit keer was het Eva die er kort over sprak, maar eerder dit jaar liet ook Ryan wat meer los over het vaderschap. “Mijn kinderen groeien ontzettend snel op”, liet de acteur toen weten in een interview met British G2. “Ik houd de tijd nu op zo’n manier in de gaten, zoals ik vroeger niet deed.”

In het interview deelde hij ook hoe de pandemie hem en zijn gezin trof. Zo vonden hij en zijn partner Eva het uitdagend om hun dochters te entertainen tijdens de lockdown. “Onze kinderen hebben nu een lastige leeftijd en waren niet in staat om andere kinderen te zien of om interactie te hebben met andere mensen, maar Eva en ik deden ons best”, vervolgde hij. Een lastige klus, zo kunnen we concluderen. Zo stelde de acteur dat hij en Eva tijdens die periode ‘meer moesten acteren dan in al onze films samen’: “Tougher crowd.”

Bron: Marie Claire, Forbes | Beeld: BrunoPress