7 Kijktips waarin Nederlandse vrouwen voor de camera of achter de schermen schitteren

Er zijn tal van Nederlandse vrouwen die het verschil maken.

Er zijn tal van Nederlandse vrouwen die het verschil maken in allerlei spannende, grappige en tranentrekkende films, series en shows op Netflix. Hieronder vind je 7 kijktips waarin Nederlandse vrouwen schitteren, voor de camera of achter de schermen.

Anne+

Hanna van Vliet, Maud Wiemeijer en Valerie Bisscheroux

Anne+ is een serie over vrouwen, gemaakt door vrouwen. Het gaat over het leven van de lesbische twintiger Anne. Deze rol wordt vervuld door actrice Hanna van Vliet, die van jongs af aan al bezig is met acteren. Ook achter de camera staan twee creatieve vrouwen: scriptschrijver Maud Wiemeijer en regisseur Valerie Bisscheroux. De serie Anne+ is sinds donderdag 4 maart op Netflix te zien en momenteel wordt er ook hard gewerkt aan Anne+ de speelfilm, die een internationale release op Netflix zal krijgen.

Comedians of the World

Soundos El Ahmadi

In de serie Comedians of the World geeft Netflix comedians van over de hele wereld een podium. Elke special staat in het teken van een andere comedian, en zo is er ook een aflevering met de Nederlands-Marokkaanse stand-up comedian Soundos El Ahmadi. Soundos is de eerste Nederlandse vrouwelijke stand-up comedian die op Netflix te zien is.

The Letter for the King

Tonke Dragt

Tonke Dragt is de schrijfster van Nederlandse bestseller De Brief voor de Koning, uit 1962. Netflix lanceerde in 2020 een serie die geïnspireerd is op dit kinderboek, The Letter for the King. In de serie krijgt een jonge schildknaap te maken met magische krachten en wispelturige metgezellen die op een epische queeste zijn om zijn koninkrijk te redden.

Hemlock Grove

Famke Janssen

De Nederlandse actrice Famke Janssen is internationaal bekend door haar rol als Xenia in de James Bond-film GoldenEye. Ook Netflix schittert Famke in de horrorserie Hemlock Grove waarin een klein Amerikaans stadje wordt opgeschrikt door een brute moord. Famke vertolkt de rol van Olivia Godfrey, een dame die de touwtjes graag in handen heeft.

Undercover

Anna Drijver en Elise Schaap

Anna Drijver en Elise Schaap spelen de vrouwelijke hoofdrollen in de geliefde serie Undercover, de eerste Belgische-Nederlandse coproductie op Netflix, waarvan seizoen 1 en 2 al op Netflix te zien zijn. Maar wist je dat Anna, naast dat ze een groot acteertalent is, ook scenario’s schrijft? Zo gaat ze samen met Jelle De Jonge aan de slag met de eerste Nederlandse Netflix Original-comedyserie. Goed nieuws: ook voor deze productie slaan Anna Drijver en Elise Schaap de handen ineen, Elise speelt de hoofdrol van Michelle, die dolgraag influencer wil worden. De serie zal vanaf 2022 wereldwijd beschikbaar zijn op Netflix.

My Best Friend Anne Frank

Aiko Beemsterboer en Josephine Arendsen

In de Nederlandse film My Best Friend Anne Frank, heeft actrice Aiko Beemsterboer, die Anne vertolkt, een prachtige rol. Naast Aiko schittert ook Josephine Arendsen als Hannah, de beste vriendin van Anne. Josephine is nog maar veertien jaar oud, maar is al bekend door haar rol in de jeugdfilm Mijn Bijzonder Rare Week Met Tess. De film My Best Friend Anne Frank wordt de eerste Nederlandse speelfilm over Anne Frank.

Forever Rich

Sinem Kavus, Hadewych Minis en Yootha Wong-Loi-Sing, Annemieke van Vliet

De eerste Nederlandse Netflix Original-film Forever Rich zit vol met vrouwelijk acteertalent. Voor deze kijktip moet je nog wel geduld hebben, omdat de film nog uit moet komen. Actrices Sinem Kavus, bekend van de serie Hoogvliegers, Hadewych Minis, die onder andere een Gouden Kalf won voor de rol van Rachel Hazes in Bloed, Zweet & Tranen en Yootha Wong-Loi-Sing, bekend van haar rol in Hoe Duur Was De Suiker laten zien hoe vrouwen goed vertegenwoordigd zijn in de hoofdrollen. Netflix werkt voor deze eerste Nederlandse Netflix Original samen met Fiction Valley, een Nederlandse drama producent. Annemieke van Vliet heeft een belangrijke rol in de productie van de film, die vanaf eind 2021 te zien is op Netflix.

Bron: Netflix | Beeld: Undercover