Te gekke beelden: koningin Máxima maakt parachutesprong uit vliegtuig

Stoer!

Onze koningin is niet alleen bloedmooi, slim en zorgzaam, maar ook nog een hartstikke stoer. Tijdens een werkbezoek aan de Defensie Para School (DPS) in Breda maakte koningin Máxima vandaag een parachutesprong uit een vliegtuig. En dat leverde te gekke beelden op!

Sprong in het diepe

Koningin Máxima ging langs bij DPS, waar jaarlijks zo’n 800 tot 1000 militairen worden opgeleid. Ze verzorgen ook alle parachutistenopleidingen binnen de krijgsmacht. De koningin kreeg haarfijn uitgelegd wat ze daar precies doen en welke verantwoordelijkheden ze hebben, waar ze aandachtig naar luisterde. Ze maakte praatjes met de militairen en instructeurs om nog beter te begrijpen hoe alles in zijn werk gaat. Tijdens de rondleiding kreeg ze een demonstratie over parachutevouwen en de dag was niet geslaagd voordat ze zelf ook (letterlijk) een sprong in het diepe nam.

Spanning

Om echt te kunnen begrijpen wat de DPS doet, kreeg Máxima de kans om zelf een parachutesprong uit een vliegtuig te maken. En daar kon ze natuurlijk geen nee op zeggen. "Geen idee waar ik aan begonnen ben", lachte ze nerveus. "De spanning groeit naarmate het moment dichterbij komt. Ik moest echt tegen mezelf zeggen: je moet nog ademhalen." Koning Willem-Alexander en haar drie dochters vonden het net zo spannend. "Ze zeiden: 'ben je zeker, mammie?'", aldus Máxima.

Tekst gaat verder onder de foto's.

Groen licht

Haar zenuwen waren bijna voor niets geweest, want door regenbuiten leek het er even op dat het feestje niet door kon gaan. Maar toen de lucht eenmaal opgeklaard was, kregen ze toch groen licht voor een veilige sprong. De eerste officiële tandemsprong van koningin Máxima is een feit. Stoer!

Bron: De Telegraaf, AD | Beeld: BrunoPress