Elegance tipt: de leukste to do's

Maak je aantekeningen in je agenda?

Van een hippe lunchtent tot romantisch dineren en van een nieuw shopadresje, niet te missen festival en must see bioscoopfilm: iedere maand staat er een nieuwe to-do agenda voor je klaar.

Eten, borrelen of ontspannen: REM zet iconisch REM-eiland terug op de kaart

de nieuwste food destination in Amsterdam biedt fantastisch eten door chef-kok Bobby Rust en een uniek uitzicht over het IJ. REM is een initiatief van horeca-ondernemers Martijn Peters, Martijn Witlam, David André en Frits de Haes en is gevestigd in het Rem-Eiland. Ze openden er een restaurant, bar, meeting spaces én een waanzinnig dakterras. Of je nu komt voor een heerlijke kop koffie, een 6-gangen fine dining diner, een cocktail of omdat je zin hebt om te dansen; REM heeft het allemaal. Beneden schuif je aan voor verrassende cocktails en dito bites. Een verdieping hoger worden alle zintuigen culinair geprikkeld met mooie fine dining gerechten en bijpassende wijnen. Vergaderen in stijl kan bij Studio REM en op het dakterras ben je altijd verzekerd van een waanzinnig uitzicht en een fijne plek om even op adem te komen. Meer info vind je hier.

Live radio in Westfield Mall of the Netherlands

In Westfield Mall of the Netherlands wordt 14 mei voor een dag radio gemaakt voor de Hartstichting en een groot publiek kan meegenieten van Hartstocht-radio. De live uitzending zit vol entertainment, tips voor een hartgezonde leefstijl en mooie ‘hartsverhalen’. DJs van o.a. Q-Music en 3FM, zoals Sander Hoogendoorn, Frank van ’t Hof, Joost Swinkels en Eva Koreman, draaien aankomende zaterdag de leukste beats vanuit dé lifestyle experience van Nederland, maar gaan ook persoonlijke gesprekken aan met bekende gasten, zoals Barbara de Loor, Bas Muijs, Youp van het Hek, Tom Knol, Tom Egbers en Sanne Keizer, over belangrijke thema’s van de Hartstichting: hart en sport, hart en stress en hart en voeding. Meer info vind je hier.

Met je kleintje eten bij saladebar SLA

Het is altijd al een feestje om te gaan eten bij SLA, maar nu al helemaal: kinderen tot en met 10 jaar eten namelijk elke dag gratis mee bij alle 13 vestigingen in Nederland. Hiermee steunt SLA het doel dat is gesteld door organisatie de Gezonde Generatie: om de Nederlandse jeugd in 2040 de gezondste van de wereld te maken. Wanneer een volwassene een maaltijd bestelt (alleen eat-in), krijgen ze daar 1 gratis maaltijd voor het kind bij. Kinderen kunnen hun eigen superkrachten bowl samenstellen bestaande uit energieboosters (graan, zaad, peul), vitaminebommetjes (veggies) en krachtpatsers (eiwitten). Ook voor de volwassenen is het natuurlijk smullen. SLA biedt elk seizoen een vernieuwend en goed uitgedacht menu met voedzame salades, wraps, soepen en warme stews vol verse, duurzame en lokale producten. Alvast spieken op het menu? Dat kan hier.

Shoppen bij de gloednieuwe MEXX concept store in Utrecht

De gloednieuwe vestiging bevindt zich in één van Nederlands drukbezochtste winkelcentra, Hoog Catharijne in het hart van Utrecht. In de nieuwe vestiging is de hele collectie van Mexx op een overzichtelijke manier te bewonderen. Consumenten stappen een Mexx wereld binnen waarbij ze omringd worden door kleding, schoenen en accessoires voor dames en heren. De service en het persoonlijke advies staan centraal bij deze ultieme winkelbeleving. De ronde, organische vormen symboliseren de tederheid en liefde waar het merk voor staat en zie je terug in het design van de kledingrekken, het vloerkleed en de afgeronde paskamers. Daar tegenover staan strakke lijnen en betonnen wanden die goed passen bij de eigentijdse uitstraling en toegankelijkheid van het modemerk. De samensmelting van passie, liefde en (mode)trends geven deze winkel ‘de Mexx factor’. Alvast de collectie bekijken? Dat kan hier.

Luister naar de nieuwe podcast 'Je derde leven'

Ivo Niehe komt met een serie podcasts over ons ‘derde leven’, de periode na je pensioen. Bekende en onbekende Nederlanders uit alle lagen van de maatschappij vertellen over de kansen en de valkuilen in de periode na hun werkzame leven. Persoonlijke verhalen van top- ondernemers en CEO’s van multinationals, maar ook van onbekende Nederlanders over deze grote verandering. In ‘Je Derde Leven’ hoor je als luisteraar de positieve, inspirerende verhalen, verteld door wie erin slaagde nieuwe doelen te vinden, maar ook de ervaringen van het verlies van de werkomgeving of zelfs de identiteit.’ Je beluistert de podcast hier.

Kunst- en cultuur weekenden bij De Bijenkorf

In het weekend van 13 t/m 15 mei verrast de Bijenkorf Rotterdam onder de naam Het Creatieve Huis iedereen die binnenkomt met kunst en cultuur van lokale makers. Het thema is de vrouwelijke blik. Een tiental Rotterdamse kunstenaars en artiesten laat van 13 t/m 15 mei in de Bijenkorf Rotterdam hun interpretatie van dit thema zien, onder wie fotograaf Benny Emmerich die de bewegingen van bezoekers vastlegt en kunstenaar Berry Dijkstra die een kijkje achter de schermen van de winkel, in het domein van de etaleurs biedt. Na dit weekend reist Het Creatieve Huis verder naar de andere winkels van de warenhuisketen. Meer info vind je hier.

Een nieuw restaurant ontdekken, de mooiste flex werkplekken vinden, een festival dat je niet mag missen, een shopadresje waar je écht naar toe moet en nog veel meer... Ga jij er graag op uit? Dan kun je hier je hart ophalen. Iedere maand vind je hier op Elegance een nieuwe uitagenda met hotspots die je niet wilt missen.