De 6 grootste lente accessoire trends

Welke is jouw favoriet?

MSGM - Milan Streetstyle Spring Summer 2022

Trends komen en gaan, ook als het op accessoires aankomt. Van de musthave zonnebril tot de tas die je moét hebben; wij hebben de grootste trends voor komende lente voor je op een rijd gezet.

1. De zwarte zonnebril

Klassieker dan dit ga je het niet krijgen dit jaar. De zwarte zonnebril wint het van de bruine, witte en gouden monturen. Ga voor groot en opvallend, of kies een model dat je nog jaren met plezier zult dragen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door š”› (@xeniaadonts)

2. De minitas

Uhm... ok, toegegeven: er past niet meer dan een euro en een lipstick in, maar deze tasjes zijn ook niet gemaakt om je hele hebben en houwen in mee te sjouwen. Je moet ze zien als een sieraad. Draag ’m om je nek, als crossbody of een ketting, of bevestig hem aan je riem. Ook leuk om die handtas waar je op uitgekeken bent een upgrade te geven, door de mini er aan vast te maken.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door VH. (@vivianhoorn)

3. De kleur lila

Very peri is door Pantone uitgeroepen tot de kleur van 2022. De lila-tint behoort tot de blauwe familie en staat niet alleen voor creativiteit, maar ook voor rust en kalmte, iets waar we allemaal naar verlangen na de laatste tumultueuze jaren. Kies voor een lila accessoire of ga all out, zoals gezien op de catwalk bij Givenchy, Sportmax en Isabel Marant.

4. De schakelketting

De klassieke gouden schakelketting blijft populair, maar dit seizoen zijn de schakels XL en worden ze bij voorkeur in meerdere lagen gedragen. Draag over een trui, een blazer of - zoals gezien op de catwalk bij Hermès - met een witte top en golvend haar.

5. De brede taille-riem

We zagen ’m al in voorgaande seizoenen: de brede leren tailleriem. Prachtig over een lange zomerjurk en bovendien de perfecte manier om lange zwierige jurken iets meer vorm te geven. We weten allemaal: een accent op de taille doet slanker ogen. Kies voor een camel-kleurig leren exemplaar of een riem bewerkt met studs, kralen of opengewerkte details. Extra tip: je draagt zo’n riem niet alleen over een wijde jurk, maar ook over blazers en dikke truien.

6. De hoofdsjaal

De kleurrijke zijden sjaal krijgt elk jaar een nieuwe functie. Een betere investering kun je dus eigenlijk niet doen. Waar we hem voorgaande seizoenen nog droegen als riem, neksjaaltje, geknoopte versiering aan de handtas of zelfs gedraaid om de hengsels van je tas, dragen we onze sjaals komende lente en zomer op het hoofd. Denk seventies, gemixt met dat altijd-op-vakantie-gevoel.

Ook al verandert de mode, je hebt niet elk seizoen een nieuwe garderobe nodig. Met de juiste accessoires geef je favoriete kledingstukken van vorig seizoen eenvoudig - en met minimale investering - een up-to-date look.

Tekst: Hilde Veeren