Daphne Deckers deelt haar skincare geheim

En praat openhartig over plastische chirurgie.

Daphne Deckers (53) is deze maand in Beau Monde het model van Leco. Ze wordt door hem in de make-up steigers gezet, maar deelt ook meteen haar eigen beauty geheimen.

Skincare geheim

Het voormalig model ziet er altijd prachtig uit. Een echte natural beauty. Waar ze dat aan te danken heeft? Onder andere de tinted moisturizer van Perricone MD; haar skincare geheim. "Het is topspul, je hebt er weinig van nodig en je lijkt wel gephotoshopt", vertelt ze aan het magazine. Ook houdt ze zich aan een gezonde levensstijl. "Niet roken en niet drinken heeft serieus verschil gemaakt voor mijn huid."

Make-up

Haar make-up collectie is niet bijster groot, maar hier en daar spelen met producten vindt ze wel leuk. "Ik heb een paar producten die voor mij goed werken; een NARS bronzer en blush bijvoorbeeld. Ik werk graag met de kwasten van mijn vriendin, visagiste Elles Nijkamp. Sinds de shoot met Leco heb ik de donkerpaarse YSL-mascara toegevoegd aan mijn collectie. Nooit geweten hoe mooi dat is met blauwe ogen."

De Instagram make-up, een dikke laag op de huid, vindt ze niks. "Het is zó veel! Mij staat het niet, maar jonge meiden komen ermee weg. Zal wel een generatie- dingetje zijn."

Plastische chirurgie

Daphne is nooit onder het mes gegaan, maar heeft ook zeker niets tegen plastische chirurgie. Sterker nog, ze snapt niet zo goed waarom mensen er zo panisch over doen. "​Je mag als vrouw een fortuin uitgeven aan antirimpelcrèmes; je mag je ogen laseren, borsten verkleinen, spataderen wegspuiten, tanden witten, haren kleuren, extensions nemen, dat is allemaal oké. Maar je mag later niet aan de botox, want dat is niet waardig ouder worden", schreef ze eerder in haar column voor De Telegraaf. Ook vindt ze het jammer dat vooral vrouwen er scheef door worden aangekeken. "Waarom kennen we allemaal de ooglidcorrectie van Linda de Mol, terwijl Paul Witteman er ook een heeft gehad?"

Bron: Beau Monde, Nu.nl | Beeld: BrunoPress