Julia Roberts speelde 20 jaar lang niet in romantische komedies

Ze vertelt nu waarom.

Van Pretty Woman en Notting Hill tot My Best Friend’s Wedding... Julia Roberts was ooit the queen of romcoms. Maar opeens bleef het stil. Ze was 20 jaar lang wel in films te zien, maar geen romantische komedies. De actrice vertelt nu waarom.

Weer een romantische comedie

Julia Roberts deed misschien lange tijd geen romantische comedies, maar ze zat echt niet stil. Ze voegde de afgelopen jaren prachtige rollen toe aan haar cv. De actrice speelde in de serie Homecoming, was te zien in Wonder en in de romantische drama Eat Pray Love (zeker niet te verwarren met een romcom). Rollen in romantische comedies sloeg de actrice echter af.

Binnenkort zal Julia eindelijk weer te zien zijn in een romantische comedy Ticket to Paradise, samen met George Clooney. Waarom het zo lang duurde voor ze weer zo’n rol aannam? Simpelweg omdat niets ‘goed genoeg’ was. “Hier is het ding: als ik iets goed genoeg had gevonden, had ik had wel gedaan. Maar ik heb in de afgelopen 18 jaar drie kinderen gekregen. Dat legt de lat een stuk hoger. Het is niet alleen een kwestie van of het materiaal goed is”, vertelt ze tijdens een interview met New York Times Magazine.

Gezinsleven

Oscar-winning actrice of niet, als moeder moest Julia er samen met haar partner voor zorgen dat haar kinderen in goede handen waren. “Ik moest ook rekening houden met mijn mans werkschema, het schoolrooster van de kinderen en hun zomervakanties. Het is niet alleen: oh, ik denk dat ik dit wil doen. Ik ben er erg trots op dat ik thuis ben bij mijn familie en zie mezelf als een homemaker.”

De actrice vervolgt dat ze blij is dat ze veel bij haar kinderen kon zijn. “Toen mijn kinderen jong waren zagen ze dat hun vader naar het werk ging en dat ik maar een klein beetje werkte. Ze merkten het bijna niet. Het was net alsof ik alleen maar weg was als ze sliepen. Maar nu ze ouder worden, zeker mijn dochter, heb ik wel een verantwoordelijkheidsgevoel om mijn kinderen te laten zien dat ik creatief kan zijn en dat het betekenisvol voor me is.”

Nieuw project

Ticket to Paradise, een film van Mamma Mia!-reggisseur Ol Parker, is momenteel nog in productie. Hierin reizen een gescheiden vader en moeder (Julia Roberts en George Clooney) af naar Bali waar hun dochter Lily (Kaitlyn Dever) op vakantie is. Het ex-koppel wil voorkomen dat Lily dezelfde fout maakt als hen. Tijdens haar vakantie met haar haar beste vriendin Wren (Billie Lourd) ontmoette Lily namelijk een vreemde met wie ze wil trouwen.

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress