Hoe creëer je een luxe slaapkamer?

Tips waar je wat aan hebt.

Droom jij van een slaapkamer met een luxe uitstraling? Dan hebben we goed nieuws! Hieronder lees je een aantal tips waarmee je iedere slaapkamer een chique touch kunt geven. Zo krijg je het gevoel dat je iedere avond in een luxe hotelkamer ligt. Dat is toch heerlijk wakker worden?

Werk met een kleurenpalet

Voor een luxe uitstraling is het belangrijk dat alle kleuren in de slaapkamer mooi op elkaar aansluiten. Bepaal daarom van tevoren het kleurenpalet. Vaak helpt het om een moodboard te maken met inspirerende afbeeldingen. Haal hier de belangrijkste kleuren uit en kijk wat het beste bij elkaar past. Zorg ervoor dat de meeste elementen in het interieur aansluiten op deze tinten.

Gebruik luxe materialen

Fluweel, satijn, glas, steen, messing en imitatiebont zijn voorbeelden van luxe materialen. Wanneer je dit in je slaapkamer verwerkt, krijgt de kamer direct een chique uitstraling. Je kunt het subtiel aanpakken met een satijnen kussensloop of groots toepassen door te kiezen voor een bed met fluwelen hoofdbord.

Denk aan de symmetrie

Is het je wel eens opgevallen dat er in hotelkamers vaak gebruik wordt gemaakt van symmetrie? De nachtkastjes zijn hetzelfde, de lampen hangen aan beide kanten op dezelfde plek en ook muurdecoratie komt vaak in setjes van twee. Pas deze simpele tip toe in je eigen slaapkamer om gemakkelijk die luxe sfeer te creëren.

Hang de tv aan de muur

Een televisie in de slaapkamer is wellicht niet altijd goed voor de nachtrust, maar zorgt wel voor een luxe gevoel. Geef het maar toe: wat is er nou fijner dan wakker worden met een ontbijtje op bed en jouw favoriete serie op een luie zondag? De tv oogt nog wat luxer als je het met een tv beugel van Vogel’s aan de muur monteert. Een hangende tv neemt weinig ruimte in beslag en zorgt voor een hotellook. Voor nog meer kijkcomfort kies je voor een kantelbare muurbeugel.

Maak het bed rijkelijk op

Investeer in mooi beddengoed van hoge kwaliteit. Maak het bed iedere dag rijkelijk op – het liefst met nog wat extra sierkussens. Dat ziet er zeker chic uit!

Kies voor plafondhoge gordijnen

Rolgordijnen en jaloezieën zijn heel praktisch, maar de slaapkamer krijgt pas echt een luxe uitstraling als je plafondhoge gordijnen toevoegt. Combineer verduisterende gordijnen met luchtige vitrage voor een prachtig totaalplaatje.

Ruim de slaapkamer netjes op

Tot slot: probeer de slaapkamer altijd zo netjes mogelijk te houden. Laat geen kleding rondslingeren en creëer wat extra opbergruimte. Bij een opgeruimde slaapkamer komt het luxe interieur veel beter tot zijn recht.