Zo kom je van die donkere kringen onder je ogen af

Bye bye wallen!

A beautiful young woman gets a face mask in the spa center, lying with cucumbers in her eyes. Happy and gets a lot of fun.

Een druk leven, kinderen, weinig slaap of gewoon je genen... Er zijn verschillende reden voor donkere kringen onder je ogen. Hoewel het niets is om je voor te schamen, is het natuurlijk ook niet gek dat je ze liever niet hebt. Elegance tipt.

 

Bloedvaten

De huid rond je ogen is veel dunner dan de rest van je gezichtshuid. Dat komt doordat het geen vetweefsel bevat. In plaats van vet zitten er bloedvaten en lymfekliertjes onder de ogen. Omdat hier bloed doorheen stroomt, wat donkerder is dan je huid, zorgt dit voor de donkere kleur rond je ogen.

Oorzaken

Er zijn verschillende factoren die zorgen voor donkere kringen en wallen:

  1. Een extra dunne huid rond je ogen wordt in sommige families van generatie op generatie doorgegeven.
  2. Een tekort aan vitamine C, zink of ijzer zorgt ervoor.
  3. Wrijven in je ogen zorgt voor irritatie van de gevoelige huid en zorgt voor donkere kringen. Mensen met hooikoorts, in de lente en de herfst, moeten zich dus inhouden.
  4. Een lange tijd achter je computer zitten is ook slecht voor je, zeker voor je ogen.
  5. Stress! Spanningen zorgen ervoor dat de kleur uit je gezicht trekt. Ook slaap je onrustig door stress en dat kan de veroorzaker zijn van de donkere kringen.

Wat je kunt doen

Wanneer je last hebt van donkere kringen, om welke reden dan ook, wil je er misschien wel vanaf komen. Vijf tips voor een frisse blik:

  1. Zwarte thee bevat tannine, dit vermindert de zwelling en antioxidanten die je afgeeft aan de huid. Leg op ieder gesloten oog een vochtig, koud theezakje en laat tannine haar werk doen.
  2. Stimuleer de circulatie van het bloed in de bloedvaatjes door een mini-massage. Amandelolie is hiervoor zeer geschikt. Doe een paar druppeltjes onder het oog en wrijf zachtjes van binnen naar buiten.
  3. Komkommerschijfjes op je ogen helpt echt. De groente bevat namelijk vocht én vitamines die de huid rond je ogen een echte opfrisser geven.
  4. Schüssler zout is een middel aanbevolen door de natuurgeneeskunst. De homeopatische zouten herstellen het evenwicht van mineralen in je lijf. Een goede balans en je oogt gelijk een stuk frisser.
  5. Het is iets duurder dan de komkommerschijfjes, maar erg effectief: oogmaskers. Deze helpen de bloedvaatjes en lymfekliertjes vernauwen, wat de huid rond je ogen zichtbaar doet oplichten.

Beeld: iStock