Wauw: deze te gekke zonnebrillen zijn een musthave voor de zomer

Ready to rock ’n roll?

Modieuze, unieke en uitgesproken brillen: de Vivienne Westwood by Specsavers collectie is een match made in heaven.

Rebels

Ready to rock ’n roll? Specsavers is terug met een nieuwe exclusieve high-end designer collectie. Het brillenmerk heeft de handen ineen geslagen met de iconische Engelse modeontwerpster Vivienne Westwood en een kleurrijke, eclectische en tikkeltje rebelse collectie gelanceerd.

Omdat Vivienne Westwood een hart voor milieu- en mensenrechtenkwesties hebben, is de hele collectie ontworpen met een duurzame focus. Zo is elk montuur gedeeltelijk gemaakt van Eastman Acetate Renew, wat een combinatie is van gerecycled plastic en materialen die afkomstig zijn van duurzaam geproduceerde houtpulp.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen.

Brillen

De ontwerpster heeft haar fashion stempel op de monturen gezet door ervoor te zorgen dat iedere bril een kenmerkend Vivienne Westwood-ontwerp heeft. De brillen worden stuk voor stuk gesierd met iconische prints, van tartan tot graffiti en van afbeeldingen geïnspireerd op de beroemde Westwood-orb tot aan de op Rococo-geïnspireerde details. Om ervoor te zorgen dat er voor ieder wat wils is, zijn er brillen in verschillende vormen, kleuren en designs. Bij de één vind je een subtiel printje aan de binnenkant van de bril, terwijl een ander montuur volledig bedekt is met uitgesproken tartan print. De ene bril heeft een breed en opvallend montuur, de ander is juist smal en bijna onzichtbaar. De ene bril is felrood, de ander pikzwart, en weer een ander zachtroze. Hieronder kun je ze allemaal bekijken en hier shop je ze direct.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen.

Zonnebrillen

Er zijn drie zonnebril monturen. Precies op tijd voor het lentezonnetje! Ook daarop is terug te zien dat Vivienne Westwood het symbool van de Britse avant-garde is. De absolute eyecatcher van de collectie is de grote rode tartan zonnebril, de SUN RX 01. Iets subtieler is de SUN RX 02. De ronde zonnebril heeft een stoer donkerblauw met bruin printje en smalle pootjes. De SUN RX 03 is de romantische van de drie met prachtige op Rococo-geïnspireerde details aan de zijkanten van het montuur. Welke is jouw favoriet?

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen.

Mix & match

Extra leuk is dat je de brillen kunt mixen & matchen. Alle monturen zijn ook als zonnebril verkrijgbaar. De monturen zijn dan voorzien van glazen met een uv-filter en je hebt ook nog keuze uit verschillende kleuren, dit kan zowel met als zonder sterkte. Vind je andersom het montuur van een zonnebril heel mooi? Dan zijn deze ook verkrijgbaar als reguliere bril. Alle brillen zijn €209 euro.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Specsavers.