Koningin Máxima openhartig over miskopen: 'En dat terwijl het best duur was...'

Oopsie!

Koningin Máxima schoof onlangs aan bij de ochtendshow van radiozender Funx om te praten over geldzaken. We weten allemaal dat onze koningin er altijd uit ziet om door een ringetje te halen, maar ook zij heeft weleens miskopen gedaan. En daar vertelt ze openhartig over. 

Oorbellen of een haarstukje

Máxima is een fashion queen pur sang, maar dit is niet altijd zo geweest. Zo bekent ze in de radioshow Start! van dj Fernando Halman dat ze weleens een miskoop heeft gedaan. “Ik heb veel dingen gekocht waarvan ik dacht: wat héb je daaraan?” vertelt de koningin, die erevoorzitter is van platform Wijzer in geldzaken. “Oorbellen, of een haarstukje. Dat werkte dan helemaal niet, mijn haar zag er niet uit. En dat terwijl het best duur was.” Hierdoor kon ze geen andere dingen meer doen, zoals een tripje met vriendinnen. “Daarna moest ik nóg harder sparen om dat einddoel te halen. Dat is wel gelukt, maar ik moest wel nog meer knokken”. Een wijze les, dus!

Bijbaan

Op jonge leeftijd leerde Máxima van haar ouders dat ze zelf moest werken voor haar geld, en dat deed ze dan ook. “Mijn eerste bijbaantje was het geven van wiskundelessen aan jongere kinderen. Ik ben altijd goed met cijfers geweest, ik ben een rekenfreak. Dus daarmee heb ik mijn eerste centjes verdiend”, legt de koningin uit.

Of haar drie dochters ook last hebben van een gat in hun hand? In gesprek met twee jongeren deelt Máx dat ze “heel verantwoordelijk” met geld omgaan. “Wij gaven onze kinderen ook zakgeld. En als dat op is, dan zeg ik ook: ‘Jammer, dan had je het niet moeten uitgeven’.” En daar kan Máxima best een taaie in zijn, als ouder. “Zakgeld is leergeld. Het is goed als je in die fase in je leven fouten maakt. Daar leer je van: op is op. Het is goed als ouders daar ook streng in zijn, naar hun kinderen toe. Dan weet je de volgende keer dat je het beter moet bewaren.”

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress