Nieuwe beautytrend tegen rimpels en huidveroudering: dry brushing

Werkt het echt?

De nieuwe beautybehandelingen schieten als paddestoelen uit de grond. Eén daarvan is dry brushing, het droog borstelen van je (gezichts)huid met een daar speciaal voor ontworpen borstel. Werkt het echt? En hoe zit dat met de ouder wordende huid? Wij zochten het uit.

Dry brushing

Dry brushing is een makkelijke techniek waarbij je de huid 'borstelt' om de huid te exfoliëren en de bloedsomloop te stimuleren, wat onder andere helpt om dode huidcellen te verwijderen en cellulite te verminderen. Dit exfoliëren’wordt vaak in verband gebracht met het voorkomen en behandelen van rimpels. Oude cellen maken ruimte voor nieuwe cellen, dus als het ware help je zo je huid om te verjongen, is de logica. Daarbij zijn de speciale borstels vaak erg betaalbaar; geen wonder dus dat veel mensen uitproberen of deze beautytrend ook voor hen werkt.

Werkt het echt

Of het regelmatig exfoliëren van de huid – met een dry brush, een peeling of een andere behandeling – voldoende is om echt rimpels te voorkomen en te verhelpen, is echter niet wetenschappelijk bewezen. Dat wil dus niet zeggen dat het niet werkt, er is alleen nog geen grondig onderzoek naar gedaan. Er zijn genoeg mensen op het internet te vinden die zweren bij een dagelijkse huidmassage met de droge borstel, en ook celebrities als Miranda Kerr zijn fan. Veel beauty experts zijn het erover eens dat dry brushen zo zijn voordelen kán hebben, als je het maar met regelmaat doet. En natuurlijk op tijd stopt wanneer het blijkt dat het je huid irriteert.

Gevalletje baat het niet, dan schaadt het (meestal) ook niet. Maar op een wonderbaarlijke huidverjonging hoef je in ieder geval niet te rekenen. If only…

Bron: Beau Monde | Beeld: iStock