Dit zijn de meest iconische Chanel-tassen aller tijden

Welke zou jij wel willen hebben?

Is er in modeland iets klassieker dan een Chanel-tas? De 'handlangers' van dit Franse modehuis worden al jarenlang gedragen en geliefd door beroemdheden over de hele wereld. Maar welke modellen zijn nu eigenlijk het meest bekend? Elegance zocht 't voor je uit. 

1. Chanel 2.55

Toen Gabrielle (Coco) Chanel de 2.55 in februari 1955 op de markt bracht, waren er voornamelijk schokkende reacties. Want, door de lange band hadden vrouwen hun handen vrij om te doen en laten wat ze wilden. Ook had Chanel een geheime rits in de tas geplaatst, waar vrouwen hun spulletjes in konden bewaren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Maryline (@maryline704) op

2. Chanel Classic

In de tijd van Karl Lagerfeld heeft de 2.55 een update gehad. Het formaat is nog steeds hetzelfde, maar de sluiting is veranderd naar de, nu iconische, dubbele C-sluiting. Deze tas staat ook wel bekend als de 11.12.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door MARIANNE THEODORSEN (@marianne_theodorsen) op

3. Chanel Boy

In 2011 introduceerde Karl Lagerfeld de Chanel Boy-tas, die zijn naam te danken heeft aan het eerste vriendje van Coco Chanel, Boy Capel. Deze tas heeft een stoerdere uitstraling dan de klassieke 2.55 en de Classic. Daarom was het een goede toevoeging aan de Chanel-familie.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door CHANEL (@chanelofficial) op

4. Chanel Grand Shopping Tote

Dit is zonder twijfel de grootste handtas in de geschiedenis van Chanel. De productie van de Grand Shopping Tote (GST) is in 2015 stopgezet. Vooral in het begin van het jaar 2000 was de tas erg populair. Tegenwoordig is het voornamelijk een zeer zeldzame tas.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Romy (@its.me.romy) op

5. Chanel Gabrielle

Deze, in 2017 geïntroduceerde, tas was vanaf het moment van de lancering een absoluut succes. Mede te danken aan het feit dat het de eerste unisex-tas is. Leuk om te weten: de tas is al meerdere malen gespot aan de hand van Meghan Markle.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door MARC FORNE (@marcforne) op

6. Chanel Gabrielle rugzak

Deze praktische rugzak is geïnspireerd op de Gabrielle-tas. Nog nooit eerder gingen gemak en mode zo goed samen. Sowieso worden rugzakken de laatste jaren steeds vaker op de catwalks van grote modehuizen gespot.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Peggy Chung ✨ (@peggy_loves) op

7. Chanel Wallet on Chain

Ook dit is één van de bestverkochte tassen van Chanel. De Wallet on Chain (WOC) is perfect als je op zoek bent naar een kleine, functionele avondtas.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door STEPH LAM (@stephlameng) op

8. Chanel Perfume Bottle

Dit is een tas die we niet per definitie zouden benoemen tot een klassieker, maar de vorm is zeker wel iconisch. In 2013 werd deze tas, in de vorm van het Chanel No. 5 parfum, voor het eerst gespot op de catwalk.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door By Appointment® (@byappointmentuae) op

9. Chanel Camera Case

Deze schoudertas heeft dezelfde eigenschappen als de WOC en de Gabrielle: klein, praktisch en prachtig gemaakt. Ondanks het bescheiden formaat is en blijft de tas een echte eyecatcher.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door UNIQUE.designerbags? (@unique.designerbags) op

Sieraden

Chanel mag dan wel bekend staan om haar iconische tassen, ook de sieraden van het merk zijn om hebberig van te worden. Van gouden ringen tot fonkelende oorbellen; Chanel lanceerde onlangs de gloednieuwe Coco Crush-sieradencollectie en die is zeker het bekijken waard!

Beeld: Instagram, BrunoPress