Ilse Warringa werkt aan nieuwe serie: 'Een schat aan komische, pijnlijke en ontroerende verhalen'

Van luizenmoeder naar voetbalouders.

Actrice Ilse Warringa ken je van haar rol als juf Ank in de serie Luizenmoeder. Maar ze gaat nu van luizenmoeders naar voetbalouders: ze werkt hard aan een nieuwe serie.

Nieuwe serie

Ilse heeft de handen ineengeslagen met Hollands Licht voor een nieuwe dramaserie. Hiervoor is de actrice in haar pen geklommen, zij zal het script namelijk schrijven. Ook zal ze de nieuwe serie over voetbalouders regisseren. Of Ilse zelf ook een rolletje gaat vertolken is nog niet bekend.

Plot

Wat we kunnen verwachten van de dramaserie? “De schaamteloze wijze waarop ouders zich gedragen rondom het amateurvoetbalteam van hun kinderen”, zo omschrijven de makers het. De serie gaat over Lilian en haar getalenteerde zoontje Levi. De twee zijn nieuw bij de lokale voetbalclub en Lilian heeft wat moeite met de botte omgangsvormen van de voorzitter, trainer, coach en kantinejuffrouw. En dan zijn daar natuurlijk ook nog de andere (behoorlijk fanatieke) voetbalouders.

Voetbalkind

Ilse is goed bekend in het wereldje van het amateurvoetbal. Van kinds af aan stond ze al langs de lijn. “Vroeger om mijn vader en broer aan te moedigen en nu vanwege mijn fanatieke voetballende kinderen, die mij onlangs nog een schreeuw- en juichverbod opgelden”, vertelt de scriptschrijver. Ilse schreef al over deze voetbalperikelen in columns voor het blad Hard Gras. Toen producent Maarten van Dijk van Hollands Licht het las, ging er lampje bij hem branden. “Ik las de eerste column en dacht: dit is een serie. Ouders langs de lijn van hun kroost is zo herkenbaar en zo’n schat aan komische, pijnlijke en ontroerende verhalen.”

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: BrunoPress