Deze lente draait alles om de crochet trend

Trend alert!

Waar gehaakte items eerder vooral voor kleine kindjes leuk waren, is de crochet trend nu niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Van tops tot vestjes en rokken: ze mogen deze voorjaar niet in je garderobe ontbreken.

Voorspellingen

Voor mode-inspiratie hebben de meesten wel een go-to influencer, maar ook Pinterest biedt veel inspiratie. Het digitale prikbord neemt dan ook de taak op zich om de grootste trends van het jaar te voorspellen.

In een nieuw trendrapport meldt Pinterest dat de term ‘crochet tops’ werd vermeld in maar liefst 316.148 pins! En dat zijn resultaten van dit jaar alleen. Het platform ziet de interesse in het gehaakte item groeien en voorspelt daarom dat het dit jaar een van de grootste trends gaat worden. Om de hippe granny-look te vieren, verzamelden wij wat inspiratie.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Zeena Shah (@heartzeena)

Styling

De crochet top kan op ontzettend veel manieren worden gedragen. Boven een wide leg jeans, over een plain dress, als top of over een blouse. Ook kun je voor double crochet gaan door een top te combineren met een gehaakte rok. Of pak het subtieler aan en combineer je gehaakte top met een gehaakte tas. Whatever floats your boat!

Top 3

Uit het Pinterest-rapport kwamen gehaakte items dan wel als winnaar uit de bus, maar er zijn meerdere trends die we dit jaar volgens het platform gaan terugzien. Zo scoorden ook cut-out dresses goed, met maar liefst 88.000 pins. Deze look werd op de voet gevolgd door preppy clothing.

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress