Dit moet je nooit vergeten te doen wanneer je een nieuwe jas koopt

Oops!

De herfst komt er binnenkort weer aan en dus zijn we alweer aan het kijken naar nieuwe tussenjassen. Heb jij de jas van je dromen gevonden? Prijskaartje eruit en aantrekken! Toch niet, want je vergeet iets anders heel belangrijks. 

Wegknippen

Aan de achterkant van veel blazers en langere (winter)jassen zit een soort 'x' genaaid, tussen de spleet van de stof aan de onderkant. Niet iedereen lijkt zich ervan bewust te zijn, maar deze 'x' moet je wegknippen. Waarom? Het heeft voor jou als drager van de jas geen enkele functie om het te laten zitten.

Functie

De ‘x’ bevindt zich er simpelweg zodat de jas minder snel kreukt wanneer het van de fabriek naar de winkel wordt gebracht en wanneer het in de rekken van de winkels hangt. Verder hebben ze geen enkel doel. In de winkel voorkomen ze kreukels, maar zodra je met je aanwinst thuiskomt en ready to wear bent, kun je de 'x' er dus gewoon uitknippen.

Staat mooier

Het kan natuurlijk dat je het vergeet – of dat je helemaal niet wist dat deze 'x' er zat. Dat is helemaal niet erg, maar daardoor komt je jas wel iets minder goed uit de verf. Door de 'x' te verwijderen staat de jas mooier, omdat het natuurlijker met je meebeweegt. Daarnaast kun je ook vrijer in je nieuwe jas bewegen.

Bron: Grazia | Beeld: BrunoPress