Brigitte Kaandorp niet blij met ooglidcorrectie: 'Ik ben me echt het lazarus geschrokken'

"Ik had dikke oogleden, die zaten echt voorbij mijn wimpers."

Brigitte Kaandorp heeft, ondanks dat ze niet voor plastische chirurgie is, toegegeven aan een ooglidcorrectie. Al is ze daar achteraf niet zo blij mee. "Het helpt niks, alles gaat toch weer hangen", vertelt ze aan Mezza

Ouder worden

De 59-jarige cabaretière sprak met Mezza over ouder worden. Tot haar 50e voelde ze zich onoverwinnelijk, maar daarna ging het bergafwaarts. "Ineens slaat het verval letterlijk toe. Je huid wordt minder elastisch, je bent niet meer vruchtbaar, je voelt je tien jaar lang alsof je de volgende dag ongesteld moet worden. Als je niet uitkijkt, zak je uit, je borsten gaan op je knieën hangen", vertelt ze. En die huid die gaat hangen, dat vond ze maar niks. "Ik had dikke oogleden, die zaten echt voorbij mijn wimpers."

Ooglidcorrectie

Brigitte is er geen fan van om aan jezelf te laten sleutelen, omdat er volgens haar daarna geen houden meer aan is, maar ging toch overstag omdat ze niet lekker in haar vel zat. "Ik heb toen in een vlaag van ik-ga-er-wat-aan-doen een ooglidcorrectie laten doen", zegt ze. Ze is echter niet te spreken over het resultaat, want de cabaretière schrikt nog altijd als ze in de spiegel kijkt. "Het heeft me niet van onzekerheid afgeholpen en het helpt niks, want alles gaat toch weer hangen."

Terug naar de essentie

Dit was dan ook de eerste en laatste keer dat ze iets aan zichzelf heeft laten doen. "Ook geen botox, niks. Ik ben me echt het lazarus geschrokken." In plaats daarvan maakt ze zichzelf, zoals ze zelf zo mooi verwoordt, los van de teleurstelling en omarmt ze het ouder worden. "Dan blijk je niet helemaal ingestort, dan ga je terug naar de essentie. En die essentie heb je in al die jaren opgebouwd, je bent ook leuker dan toen je achttien was."

Bron: Weekend, Mezza, Nouveau | Beeld: BrunoPress