Monique des Bouvrie openhartig over nieuwe liefde: 'Het is fijn dat het je dan ineens weer overkomt'

Begin dit jaar deed ze nog geheimzinnig over de man met wie ze aan het daten was, nu praat Monique des Bouvrie vol trots over haar nieuwe liefde. "Ik ben heel gelukkig."

Nieuwe liefde

In januari, ruim een jaar na het overlijden van haar man en interieurontwerper Jan des Bouvrie, werd Monique in een restaurant in St. Tropez gespot met modemagnaat Otto Klein. Volgens ooggetuigen waren ze aan het knuffelen, zat ze op zijn schoot en zagen ze er verliefd uit.

Hoewel ze de prille liefde nog eigenlijk geheim wilde houden, liet ze na de geruchten weten dat ze inderdaad aan het daten was. "Afgelopen november hebben we elkaar ontmoet, toen hij als klant bij mij binnenkwam. Het klikte meteen", vertelde ze aan Story. Een relatie wilde ze het nog niet noemen, ze hadden het vooral heel gezellig. "We zijn gezellig aan het daten en that’s all", was alles wat ze erover wilde zeggen.

Echt maatjes

Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en wil Monique meer kwijt over haar nieuwe relatie. Aan LINDA. vertelt ze dat ze niet op zoek was naar een nieuwe liefde en er niet mee bezig was. "Het is fijn dat het je dan ineens weer overkomt. Als je gelukkig met jezelf bent en er komt iemand op je pad waar je het ook weer gezellig en leuk mee hebt, dan is dat alleen maar heel mooi." Otto heeft precies wat ze zoekt in een man. "We zijn echt maatjes, dat is heel fijn. We vinden het leuk om samen te reizen en houden erg van dezelfde dingen. Het gaat heel goed."

Bewust van het leven

Dat sommige mensen vinden dat ze na het overlijden van Jan wel erg snel weer door is gegaan en verliefd is geworden, snapt Monique niet. "Mensen roepen: ‘Je bent heel snel weer gaan leven’. Nee, het is je bewust zijn van het leven", legt ze uit. "Het gaat allemaal om het hier en nu. Niet alles maar uitstellen tot morgen of overmorgen." Die les heeft ze meegenomen na het ziektebed van Jan.

Tegen Story zegt ze: "Ik ben heel gelukkig en ik weet zeker dat Jan mij alle geluk van de wereld toewenst. Als je zo lang met iemand samen bent geweest, dan voel je dat. Net als dat ik soms zijn aanwezigheid nog steeds voel."

Bron: LINDA., Story | Beeld: BrunoPress