Denise Speelman deelt haar beautygeheimen

Zo komt ze dus aan haar stralende huid.

Galapremiere van Disney's ALADDIN

Elke dag je huid reinigen is een must, maar elke dag make-up dragen is zeker niet nodig. Voormalig Miss Nederland Denise Speelman vertelt over haar skincare-routine en beautygeheimen. 

Begin de dag met een lach, en een goede reiniging

"Het beste beauty-advies dat ik ooit kreeg is toch wel dat je je gezicht goed moet reinigen. Ik was daar vroeger helemaal niet mee bezig. Ik maakte mijn huid nooit schoon en smeerde ’s ochtends gewoon een dagcrème op mijn gezicht die in mijn moeders kastje stond. ’s Avonds smeerde ik ook weer wat op mijn gezicht, maar reinigde ik mijn gezicht niet.”

Inmiddels heeft Denise het reinigen van haar gezicht helemaal opgenomen in haar skincare-routine. “Ik begin 's ochtends altijd met de hannah Cleansing Oil. Ik vind dat een heel fijn product, omdat je de olie moet inmasseren. Ik heb daardoor meteen het gevoel dat ik mijn huid goed verzorg. Ik heb een best droge huid en dit product werkt het beste voor mijn gezicht. Voor extra reiniging gebruik ik nog de Prepare Potion."

Hannah Denise Speelman hannah

“Daarna gebruik ik de Personal Choice. Dit is een wat rijkere crème die ik heel fijn vind, vooral in de wintermaanden; deze crème kalmeert mijn huid. Zodra ik de Personal Choice heb aangebracht geeft dat mijn huid meteen rust en voelt het zacht aan.”

Personal Choice - €53 (30 ml)

Touch of Colour

“Ik vind het eigenlijk het allerfijnst om geen make-up te dragen, maar ik wil wel dat mijn huid er egaal en fris uitziet. In de wintermaanden kan je huid er wat bleker uitzien of kun je wat pips toekijken door de kou. Ik gebruik daarom graag de Touch of Colour om mijn gezicht letterlijk een touch te geven. De Touch of Colour laat zich aanpassen aan verschillende huidtinten en geef je meteen een gezonde gloed.”

Touch of Colour - €65 (30 ml)

Wenkbrauwen

“Ik draag het liefst geen make-up, maar ik doe mijn wenkbrauwen wel altijd. Dat is echt een tik van me, haha. Ik kan gewoon niet de deur uitgaan, zonder dat ik mijn wenkbrauwen heb gedaan. Je wenkbrauwen maken je blik, dus ik vind ze heel belangrijk. Ik borstel ze altijd omhoog en werk ze daarna een beetje bij. Ik hou van volle wenkbrauwen, maar ik teken ze niet volledig bij. Als laatst gebruik ik de brow soap van Lash eXtend zodat mijn wenkbrauwen de hele dag mooi blijven zitten.

Lash eXtend

Uitpakken met make-up

“Als ik een afspraak buiten de deur heb of wat leuks ga doen, doe ik wel altijd make-up op, maar zorg ik wel dat het natuurlijk oogt. Dan doe ik wat foundation, concealer, bronzer, blush en oogschaduw (Pune Cosmetics) op en gebruik ik wat mascara (Oriflame). Eigenlijk zijn alle make-upproducten die ik gebruik van Pune Cosmetics, behalve mijn mascara. Ik vond het altijd heel moeilijk om een goede foundation te vinden, maar door Miss Nederland kwam ik in aanraking met Pune Cosmetics, een merk uit Maastricht. Pune heeft zulke mooie producten. De foundation een BB-cream vind ik heel fijn.”

Foundation Fluid Soft Beige - €29,90

Door de jaren heen

“Ik gebruik al jaren dezelfde mascara. Elke keer weer koop ik eentje van Oriflame. Ik vind dat die mascara zo’n fijn borsteltje heeft; met een ander borsteltje krijg ik mijn wimpers ook niet zoals ik ze wil. Mijn moeder en zus gebruiken ook allebei de mascara van Oriflame. We zijn alle drie groot fan.”

Oriflame 5-in-1 WonderLash Mascara - €15

Droge huid

“Ik heb er gelukkig steeds minder last van, maar in de winter heb ik nog weleens last van droge plekken op mijn handen. Ik moet mijn huid dan echt goed insmeren. Ik heb daarom standaard een handcrème in mijn tas zitten. Van welk merk? Dat verschilt elke keer. Thuis pak ik voor mijn droge huid altijd de Body Cream van hannah. Vroeger had ik ook altijd heel droge ellebogen, maar nu ik mijn ellebogen na het douchen altijd insmeer met de Body Cream, heb ik daar geen last meer van. Er staat dan ook een enorme fles van de Body Cream in mijn badkamer.”

Body Cream - €49 (500 ml)

Skincare-routine ’s avonds

“s ’Avonds maak ik mijn huid weer schoon met de Cleansing Oil gevolgd door de Prepare Potion. Daarna breng ik het BeYOUty serum aan; helemaal in de winter is dit een fijn product. Laatst had ik een beetje een onrustige huid; een paar oneffenheden rondom mijn kin. Daarvoor is het BeYOUty serum heel goed. Ook gebruik ik de Overnight Cream.”

Hannah Denise Speelman

Zenmoment

“Het kon een tijd niet door de lockdown, maar meestal ga ik om de zes weken naar mijn huidcoach bij hannah. Dan krijg ik een huidmeting en bindweefselmassage; het is een hele experience. Dat is echt heerlijk. Dan lig ik zo’n 1,5 uur in de stoel en het laatste half uurtje gaat het licht uit en word mijn nek ook even gemasseerd. Dat is echt heel fijn. Zo’n behandeling is elke zes weken echt een cadeau.”

Spuitje erin

“Botox is niet iets wat ik hoef te proberen. Ik heb besloten dat ik eerst wil kijken hoe ik mijn huid met de juiste producten kan verbeteren in plaats van er een spuitje in te doen. Helemaal als ik zie wat de juiste producten voor je huid kunnen doen. Dan vind ik het zonde om er een spuit in te doen."

Favoriet voor in de tas

“Wat er standaard in mijn tas zit? Altijd de Lip Touch. Ik heb een droge huid, maar ook altijd droge lippen. Dus die moeten altijd ingesmeerd worden.

Lip Touch - €15

"Ik heb veel verschillende lipproducten geprobeerd, maar sommige balsems vind ik zo vettig. Ook zit er soms een smaakje aan een balm, en dan blijf ik dat maar proeven. De Lip Touch is heel neutraal en geeft je ook meteen plumpy lips. Dat is mooi meegenomen.”

“Er zit ook altijd een poeder in mijn tas als ik ergens heen ga. Dat kan ik dan gebruiken om eventueel mijn glimhoofd weg te werken. Eigenlijk zitten er vooral basics in mijn tas.” Love basics! 

Beeld: BrunoPress