Om deze reden wordt cryptocurrency steeds populairder

Aha!

Cryptocurrency als Bitcoin en andere munten, worden steeds populairder. Sinds de uitbraak van corona in maart 2020 is de Bitcoin koers ongeveer vertienvoudigd. Dit trekt de aandacht van beleggers, zowel van mannelijke als vrouwelijke. Het crypto platform BLOX heeft hier onderzoek naar gedaan, en het blijkt dat vrouwen steeds meer inleggen.

De impact van corona

Je zou denken dat de coronacrisis grote invloed heeft op het vertrouwen in crypto. Het werd echter bevonden dat 71 procent van de vrouwen evenveel of meer vertrouwen heeft in crypto in vergelijking met cijfers van eind 2019. Dit is overigens niet bijzonder, gezien de prijsstijging die plaatsvond halverwege 2021. De munt waarin Nederlandse vrouwen het grootste vertrouwen in hebben is Bitcoin, 78 procent van de vrouwen gaf als keuze de Bitcoin. Andere munten waarin Nederlandse vrouwen vertrouwen hebben zijn Ethereum (35 procent) en Litecoin (21 procent). Wat opvallend is aan de investeringen van vrouwen is dat zij minder gespreid beleggen dan mannen. 

Nu en in de toekomst

Mannen worden bij het investeren voornamelijk beïnvloed door huidige hypes en het nieuws van de dag. Vrouwen zijn vaak consequenter, zij op een vast moment in de maand een bedrag in. Op de lange termijn vermindert dit de risico's die beleggen met zich meebrengt. Je kunt dus wel stellen dat de investeringsstrategieën van mannen en vrouwen over het algemeen erg van elkaar verschillen.Vrouwen kiezen daarnaast eerder voor bekendere en veilige cryptomunten. Mannen hebben meer last van de "fear of missing out" (FOMO) dan vrouwen. Door dit gegeven zullen zij eerder ondoordacht investeren, vrouwen overwegen langere tijd of een bepaalde munt de investering waard is. Door de focus op grotere munten laten vrouwen zich ook minder vaak afleiden door andere munten die ook mogelijk winstgevend zijn. Ze kiezen liever voor een goed doordachte investering.Mannen en vrouwen motiveren hun investeringen om dezelfde redenen: namelijk dat ze op de lange termijn winst willen maken. Ongeveer 63 procent van de mannen en vrouwen heeft dit beargumenteerd. Daarnaast wil een klein gedeelte van de crypto investeerders binnen drie jaar winst uit zijn of haar investering kunnen halen.

Beeld: Unsplash