Royal dresscode: Dit mag Kate Middleton overdag niet dragen

Pas na 18.00 uur mag ze zich hiermee vertonen.

Earthshot Prize Awards Ceremony

Een miniskirt is not done, een panty onder je rok of jurk dragen is een must en nagels in felle kleuren zijn een no-go. Het moge duidelijk zijn dat de royal dresscode allerminst casual is. En ook als het op sieraden aankomt mag Kate Middleton niet zomaar dragen wat ze wil. 

Royal etiquette

Hertogin Kate mag niet in haar favoriete legging met makkelijke sneakers het vliegtuig instappen, en ze mag ook niet opeens all out gaan tijdens feestelijke gelegenheden. Er zijn namelijk diverse, strikte kledingregels waar ze zich aan moet houden. Wist je trouwens dat een van die regels is dat ze overdag geen diamanten mag dragen?

Dit weet royal etiquette-expert Myka Meier. "Voor 18.00 uur worden andere juwelen gedragen", deelt ze met News.com.au. "Voor 18.00 uur zie je edelstenen, parels of saffieren. 's Avonds komen de diamanten pas tevoorschijn. Dit doen de royals om niet te opzichtig voor de dag te komen." Aha!

Wow: Kate Middleton op première in waanzinnige gouden jurk

Goedkope oorbellen

Hoewel Kate weleens met diamanten is gespot, betekent dat zeker niet dat ze alleen dure ornamenten draagt. Zo bungelden onlangs een paar golden hoops aan de oren van Kate, en het was geen 18-karaat goud dat de oorlel van de hertogin sierde.

De golden hoops zijn namelijk heel affordable. Tijdens haar bezoekje aan het Victoria en Albert Museum droeg de hertogin twist hoop earrings van ASOS.

Kate Middleton bij het Natural History Museum

Hoeveel je voor die oorbellen moet neerleggen? Een kleine 13 euro. Hoewel je zou denken dat deze hoops als warme broodjes over de toonbank vliegen, zijn ze nog steeds verkrijgbaar. Met deze oorbellen kun je jezelf dus toch een beetje royal-glam aanmeten voor een klein prijsje.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: BrunoPress