Elektrische auto leasen? Hier moet je rekening mee houden

Elektrische voertuigen zijn hot and happening als het gaat om het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. Elektrisch gestuurde voertuigen worden dan ook als milieuvriendelijk bestempeld. De Nederlandse overheid heeft daarom stimuleringsmaatregelen ingezet om de aankoop van elektrische voertuigen te stimuleren. Maar wat zijn precies de voordelen van een eigenaar zijn van een elektrische auto of een elektrische auto leasen? We hebben het voor je op een rijtje gezet. 

Een van de stimuleringsmaatregelen die in de komende jaren gaat verdwijnen is de bijtellingsregeling van elektrische auto’s. 

Wat houdt bijtelling in?

Bijtelling heeft te maken met de fiscale kosten die gepaard gaan met het gebruik van een auto van een werkgever in de privésfeer. De basis voor het berekenen van de fiscale bijtelling is het percentage van de fiscale waarde van de auto. Door dit bedrag te vermenigvuldigen met het tarief van de inkomstenbelasting dat voor jou geldt, kom je achter de netto bijtelling. Voor iemand die een elektrische lease auto rijdt geldt er een andere regeling. Deze regeling houdt in dat je bijtelling moet betalen wanneer je op jaarbasis meer dan 500 kilometer rijdt. Bijtelling van een elektrische leaseauto wordt verder ook anders berekend. 

Hoe wordt bijtelling bij elektrische auto’s berekend?

Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op het berekenen van de bijtelling van een elektrische auto. Enkele van deze factoren zijn onder andere de CO2-uitstoot, de cataloguswaarde en de datum van uitgifte van je kenteken. De hoogte van de bijtelling die je eventueel zou moeten betalen hangt ook af van de belastingschijf waarin je inkomen valt. Middels een voorbeeld wordt de wijze van berekenen duidelijker uiteengezet:

Stel je schaft een volledig elektrisch gestuurde auto aan met een cataloguswaarde van € 50.000 en je rijdt meer dan 500 km ermee, dan wil dat zeggen dat je bijtelling moet betalen. Omdat het gaat om een elektrisch voertuig is bijtelling in 2021 op 12% gesteld. De bijtelling wordt dan 12% van € 50.000 = € 6000. Daarnaast moet je over dit bedrag ook extra belasting betalen. Om dit bedrag te berekenen wordt er gekeken naar de belastingschijf van je inkomen. Stel dat je inkomen gekoppeld is aan schijf 4, dan worden de netto jaarlasten: 51.75% van € 6000= € 3105. Voor de komende jaren zal het bijtellingstarief voor elektrische voertuigen veranderen. In 2022 wordt opgeschroefd naar 16% en dit wordt tot 2024 aangehouden. Vervolgens wordt in het in het jaar 2025 en 2026 weer verhoogd naar 17% om 22%. 

Elektrische auto leasen

Zoals eerder aangegeven zal het, voor wat betreft de bijtelling, aanzienlijk veranderen voor elektrische voertuigen. De keuze voor een elektrische auto is, gezien de voordelen, zeker een optie om naar te kijken. Maar los van het kopen kun je ook kiezen voor het leasen. Het leasen van een elektrisch auto kun je eenvoudig en gemakkelijk bij de verschillende leasebedrijven doen. Een van de bedrijven waar je terecht kunt om een elektrische auto te leasen is elektrischeautolease.nl. Het leasen van een elektrische auto gaat bij elektrischeautolease.nl in 3 vereenvoudigde stappen aan toe. De eerste stap is om het gewenste model auto uit te kiezen op de website. Vervolgens neemt een van de EV-experts contact met je op om de laatste details rondom het leasen te bespreken. Bij de laatste stap ontvang je een offerte op maat, om vervolgens aan te geven als je je auto thuis of op kantoor geleverd wilt hebben. Je auto leasen op een makkelijkere manier bestaat er in praktische zin niet. 

Waarom leasen bij elektrischeautolease.nl?

Er zijn verschillende redenen waarom je bij elektrischeautolease.nl een auto zou moeten leasen. Het elektrisch rijden voor iedereen bereikbaar maken is een van de redenen waarom je bij elektrischeautolease.nl je auto moet leasen. Daarnaast is het zo dat het platform van elektrischeautolease.nl je een uitgebreid overzicht biedt van elektrische auto’s in Nederland. Door de filter optie op de website kun je makkelijk navigeren naar een bepaalde model elektrische auto.

Dit zorgt ervoor dat je altijd de beste deals krijgt aangeboden voor het leasen. Wil je je volledig richten op het leasen van elektrische auto’s? Dan is elektrischeautolease.nl zeker de juiste plek waar je moet zijn. In het assortiment zal je namelijk geen auto’s kunnen vinden die op basis van brandstof rijden. Dit omdat er bij elektrischeautolease.nl een sterke overtuiging bestaat in een emissie-vrij Nederland! Check vandaag nog de website en lease vandaag nog een elektrische auto. 

Beeld: Pexels