Regisseur reageert op gigantische fout in Netflix-film Don’t Look Up

Zou het?

Het is misschien wel de meest besproken film van het moment: Don't Look Up. En niet alleen omdat hij zo satirisch is, maar ook om de grote montagefout die erin bleek te zitten.

Montagefout

De verwachtingen waren hooggespannen voor de Netflix-film Don't Look Up met namen als Leonardo diCaprio, Jennifer Lawrence, Jonah Hill en Meryl Streep. Met zóveel sterren als cast moest de satirische sciencefictionfilm wel een pareltje worden. Hoewel heel veel mensen inderdaad lovend zijn over de movie, is niet iedereen fan. Hoe dan ook, de film is absoluut het gesprek van de dag op social media.

Waar veel filmkijkers hun reviews delen op social media, deelde TikTok-gebruiker Ben Köhler (@sightpicture) een opvallende fout in de film. “Ik was net Don't Look Up aan het kijken, en op één uur, 28 minuten en 10 seconden zie je de hele filmploeg staan, drie of vier frames lang”, merkt hij op. En ja hoor, de film crew is met mondkapjes op en al te zien. “Ze dachten vast: 'Ah dat valt waarschijnlijk niemand op'”, aldus de oplettende kijker.

@sightpicture #dontlookup #oops #moviemistakes ♬ original sound - Ben Köhler DP

Reactie regisseur

Maarre, niet alles is wat het lijkt – zo blijkt maar weer. Nadat de TikTok-video van Ben binnen no time viral ging, besloot filmregisseur Adam McKay duidelijkheid te geven over de 'blooper'. “Goed oog!”, tweette hij naar aanleiding van een artikel over de video. “We hebben dat shot van de crew in de film gelaten om de vreemde filmervaring te herdenken”, legt de Don't Look Up-regisseur uit. Al gelooft niet iedereen zijn antwoord.

Lockdown

Een vreemde filmervaring, dat was het zeker. De satirische comedy over twee astronomen die de wereld proberen te waarschuwen dat er een potentieel verwoestende komeet op de aarde afkomt werd middenin de coronacrisis opgenomen. Actrice Meryl Streep liet ieder al aan Entertainment Weekly weten dat het heel moeilijk was om tijdens een lockdown te acteren. “Als ik mijn scènes moest filmen, stapte ik uit de auto en dan had ik al drie weken met niemand gesproken. (…) Maar ik was het helemaal kwijt. Ik was vergeten hoe ik moest acteren. Ik was vergeten wie ik was”, vertelde ze openhartig. “Het ontmantelt je menselijkheid om zo geïsoleerd te zijn.”

Bron: Grazia | Beeld: Don’t Look Up