Zo zet je je zoekbalk na de iOS15-update weer bovenaan in je iPhone-scherm

Easy peasy!

Street Style - Copenhagen

Heb je een iPhone? Dan heb je je ongetwijfeld een reminder van Apple gehad dat je de iOS15-update moest downloaden. Zoals gewoonlijk zijn er weer een aantal veranderingen doorgevoerd, maar met één daarvan is niet iedereen blij. De zoekbalk bevindt zich nu namelijk onderaan het scherm. Gelukkig kun je dat veranderen.

Update

Apple heeft weer een hoop verbeteringen voor iPhones ontwikkeld. Wie overstapt naar iOS15, krijgt onder andere een verbeterde versie van FaceTime en Maps. Ook zijn er veranderingen aangebracht in de manier waarop notificaties op je scherm verschijnen en zijn er meerdere dingen aangepast in Safari. Daar zit ook meteen het ‘probleem’. Er is namelijk een update doorgevoerd waar niemand om heeft gevraagd. De opmaak van internetpagina’s moest volgens Apple anders, zodat je makkelijker met één hand op internet kunt surfen. Daarom hebben ze ervoor gekozen om de zoekbalk naar beneden te verplaatsen. Maar of de gebruikers daar nou zo blij mee zijn…

Frustratie

Het is namelijk niet iets waar je heel makkelijk aan went. Iedereen gaat dus continu de fout in en raakt gefrustreerd. Op Twitter wordt die frustratie door velen geuit, zoals in onderstaande tweet.

iPhone-gebruikers zijn er op z’n zachtst gezegd dus niet blij mee. Gelukkig is er een vrij simpele manier om ervan af te komen en weer ‘gewoon’ gebruik te kunnen maken van Safari. Wij vertellen het je!

Oplossing

De oplossing voor dit probleem is echt enorm simpel. Open allereerst Safari op je iPhone. Links op de adresbalk zie je als het goed is 'aA' staan. Klik daarop en kies vervolgens voor de bovenste optie in het menu dat zich uitvouwt (‘Show Top Address Bar’, een icoontje van een rechthoek met een pijltje naar boven). Als het goed is, zorg je er daarmee meteen voor dat de zoekbalk weer bovenaan de pagina staat. Voilà! Je kunt weer gebruikmaken van Safari zoals je gewend was. You’re welcome!

Bron: Marie Claire, Tips en Weetjes | Beeld: BrunoPress