Cheers: met dit trucje bubbelt je dode champagne binnen no time weer

Feestdagenhack!

Christmas party

Bij kerst en oud en nieuw horen gezelligheid, mooie outfits, maar toch zeker ook een lekker hapje en drankje. Een toast hoort er bij de feestdagen ook zeker bij en dus ontkurken we de champagne om samen te kunnen proosten. Maar dat proosten is een stuk minder leuk als je champagne niet meer bruist. No worries, met dit trucje bubbelt je champagne zo weer. 

Een rozijn

Bevat jouw champagne geen bubbels meer? Met een klein beetje geluk hoef je dan alleen maar je keukenkast in te duiken en tref je daar je redder in nood aan: een rozijn. Een gedroogde druif is namelijk het enige wat je nodig hebt om je champagne of een andere mousserende drank tot leven te wekken.

Je hoeft de druif alleen maar in de fles te laten vallen en het enkele minuten z'n werk laten doen. Daarna bubbelt je champagne weer als vanouds – of in ieder geval meer dan-ie daarvoor deed. Hoe dat kan? Heel simpel. Het overgebleven koolstofdioxide klampt zich aan deze ribbels van de druif vast en er ontstaan weer bubbels wanneer dit vervolgens weer loslaat. De rozijn voegt dus geen extra koolzuur toe, maar stimuleert de stof om weer te bruisen.

Let op:

Enige voorzichtigheid is overigens wel geboden. Let erop dat je een fles bubbels met een rozijn erin nooit afsluit met een kurk of dop. Door de hoeveelheid koolzuur kan de druk namelijk flink opbouwen, waardoor je fles uit elkaar kan knallen. En dat is niet helemaal wat we bedoelen met een knallende avond...

Bron: Grazia | Beeld: iStock