De Christmas wishlist van Elegance salesmanager Emma

It's beginning to look a lot like Christmas...

De feestdagen komen eraan! Wat staat er op de verlanglijstjes van onze redactie en hoe bereiden zij zich voor op een heerlijke kerst? Iedere dag komt er iemand aan het woord; vandaag de christmas wishlist van brand partnership manager Emma.

Kerst

"Ik verheug me nu al op het moment dat de kerstboom – áltijd een echte – weer in de woonkamer mag staan. Ieder jaar switch ik van thema. Tot ongenoegen van mijn vriend die zich steeds weer verbaast over onze hoeveelheid kerstversiering, maar gelukkig niet weet hoeveel het daadwerkelijk is. Dit jaar ga ik voor handbeschilderde ballen en sterren in de boom met een vleugje goud, vogeltjes en engelenhaar. Een krans aan de voordeur en verlichte sterren voor het raam maken het kerstplaatje compleet."

Tip

"Veel kerstversiering koop ik tweedehands, zoals op de fair in het verzorgingstehuis van mijn grootmoeder waar authentieke kerstversiering te vinden is met handgeblazen ballen en ornamenten van vroeger. Voor een klein prijsje en bovenal prachtig authentiek."

Op het menu

"Ik ga ieder jaar rollend de feestdagen door: van ontbijt naar brunch en van borrel tot diner. Een vol schema met bezoeken aan vrienden en familie. Het familiediner op Eerste Kerstdag bestaat steevast uit een tafel vol vers bereide groenten uit de kas van mijn opa, gekruide kip van de plaatselijke poelier, aardappelgratin en nog meer lekkers waar ik ieder jaar naar uitkijk. De andere etentjes vieren we soms in ‘potluck’ stijl waarbij iedereen iets meebrengt. Naast al het vlees en de cakes probeer ik dan vaak iets verfrissends mee te nemen zoals een lekkere salade die makkelijk op locatie te maken is."

Voorbereiding

"Een mooi gedekte tafel is het halve werk. Ik pak uit met kaarsen, dennentakjes en servetten. Ik zorg dat ik genoeg kaarsen in huis heb om een gezellige sfeer te creëren. Boodschappen doen is niet mijn favoriete bezigheid dus ik zorg dat ik tijdig alles in huis heb en niet last-minute nog naar de supermarkt hoef te rennen. We hebben altijd genoeg in huis en na de kerstdagen eten we vaak nog dagen restjes. Ieder jaar bedenk ik op kerstavond dat ik mijn nagels nog mooi wil lakken maar dit jaar ga ik dat echt anders doen en een afspraak boeken bij Lakwerk in Amsterdam. Dé plek voor feestelijke nagels met een uniek printje of beschildering. Zeker niet te opvallend, maar een extra detail is met de feestdagen wel zo leuk."

Wishlist

* "Omdat reizen de laatste tijd lastig was, hunker ik extra naar een mooie kofferset voor als het weer kan. Maakt de voorpret nog leuker. Deze groene van Suitsuit is een lust voor het oog."

* "De gebloemde oorbellen van Saint Laurent vind ik geweldig. Opvallend en passend bij een all black outfit."

* "Aan het materiaal mag het niet liggen op de tennisbaan. Een tennisjurkje van Tory Burch is perfect voor de komende toernooien en is net even anders door de retro snit."

* "De blouses van Fabienne Chapot zijn zowel geschikt voor de feestdagen als erna.

* "De kleuren in dit Chanel oogschaduwpalet geven een shimmering effect op de ogen, maar zijn niet te overdadig."

* "Ik heb best wat items met pailletten en glitters in mijn kast die ik al jaren draag, maar elk jaar sta ik mezelf toe om één nieuw party item toe te voegen. Dit jaar heb ik deze jurk van Zara op het oog."

* "Zwart is altijd goed in combi met een eyecatching tasje. Een exemplaar van La Fleury – ontdekt via Insta – is toch enig?"

* "Kerstfilms kijken en voor de openhaard liggen met kerstkransjes doe ik het liefst in een comfy vest, zoals deze van Anna + Nina."

Ook benieuwd naar de kerstplannen van de rest van de redactie? Houd Elegance.nl in de gaten, want iedere dag deelt een ander redactielid haar wishlist en tips voor de feestdagen. Perfect om inspiratie op te doen én natuurlijk om alvast in de feeststemming te komen!