Getest: hoofdredacteur Hilde pakt pigmentvlekken aan met nieuwe NIVEA verzorgingslijn

Bekijk snel de before & after foto's!

Pigmentvlekken kunnen verschillende oorzaken hebben: te veel zon, hormonale veranderingen of huidveroudering. Dit zorgt ervoor dat de productie van melanine, een natuurlijk pigment dat de huid kleur geeft, toeneemt, met vlekjes of vlekken tot gevolg. Hoofdredacteur Hilde Veeren pakt haar pigmentvlekken aan middels de nieuwe NIVEA Cellular Luminous630-producten en deelt hier haar ervaringen.

Luminous630-lijn

"Ik heb sinds een paar jaar last van pigmentvlekken. Ik ben in de zomer veel buiten en ik denk dat de vele rondjes hardlopen in de zon mijn huid niet veel goed hebben gedaan. Ik ben dan ook ontzettend nieuwsgierig naar de Luminous630 lijn van NIVEA. Deze bestaat uit de volgende producten: NIVEA Cellular Luminous630 Anti-Spot Nachtcrème, NIVEA Cellular Luminous630 Oogcontourcrème, NIVEA Luminous630 Handcrème SPF15, NIVEA Cellular Luminous630 Anti-Spot Corrigerend Serum en de NIVEA Cellular Luminous630 Anti-Spot Dagcrème SPF50. Die laatste twee producten bestaan al wat langer, de eerste drie zijn afgelopen november gelanceerd. De lijn belooft bestaande pigmentvlekken te verlichten en de vorming van nieuwe pigmentvlekken te voorkomen. Het resultaat dat ze beloven: een egale huid, met de eerste zichtbare resultaten al na vier weken."

Nieuwsgierig geworden? Kijk voor alle NIVEA NIVEA Cellular Luminous630 Anti-Spot-producten hier.

Smeren

"Ik gebruik weinig tot geen make-up, maar vind het toch belangrijk om elke ochtend en avond mijn gezicht te reinigen. Na het reinigen van mijn gezicht begint mijn smeerritueel. Ik start met het serum, dat romig en dun tegelijk is en heerlijk smeert. Wat meteen opvalt is de subtiele geur. Heerlijk! Na het serum smeer ik ’s ochtends met de dagcrème, gevolgd door de oogcontourcrème. Deze zit in een fijn tubetje, waardoor je nooit te veel product gebruikt en je hem voorzichtig kunt aanbrengen rondom het oog. Wel zo prettig, want we weten allemaal dat de huid onder je ogen gevoelig is. Bovendien heb ik een hekel aan verspilling. ’s Avonds gebruik ik in plaats van de dagcrème de nachtcrème. Een iets rijkere crème, die perfect is voor mijn droge huid dit seizoen."

Resultaat na 4 weken

"Natuurlijk ben ik ongeduldig en kijk ik elke dag in mijn vergroot-spiegel met extra felle lamp. En nee, je ziet van dag op dag geen verschil. Maar het is natuurlijk niet voor niets dat ik een voor en na foto maak, niet alleen voor dit artikel, maar ook voor mezelf. Want kleine verschillen vallen niet op, maar tussen dag 1 en dag 28 zit wel degelijk een verschil. Zelfs mijn collega’s valt het op dat mijn wangen minder vlekkerig zijn (ik draag geen make-up en verberg de vlekken dus ook niet)."

Benieuwd naar het resultaat? Hieronder zie je de before & after foto's.

"Ik ben tot nu toe heel tevreden over hoe het eruit ziet. Het verschil is misschien nog niet enorm, maar dat verwachtte ik ook niet. Good things take time... Maar als dit na een maand smeren al het resultaat is, dan ben ik heel benieuwd hoe mijn gezicht er over zes weken uitziet!"

"De handcrème met SPF15 smeert heerlijk en is echt een genot nu het weer kouder wordt buiten en we zo vaak onze handen moeten desinfecteren. Ik heb niet echt last van pigmentvlekken op mijn handen, maar als de handcrème net zo effectief werkt als de gezichtcrème, dan zal het resultaat net zo goed zijn."

Resultaat na 6 weken

“Ik ben inmiddels al zes weken aan het smeren. Waar ik na vier weken al heel blij was met het resultaat, zie ik nu een nog duidelijkere vermindering van de vlekken, vooral op mijn wangen, waar ze na de zomer echt goed zichtbaar waren. Ik denk zelf dat ze veroorzaakt zijn door mijn vele rondjes hardlopen in de zon. Ik ging vaak extra vroeg rennen en dacht dan: laat die zonbescherming maar zitten, het is nog zo vroeg. Maar zo zie je maar dat de zon altijd krachtig is en bescherming dus heel belangrijk is. Andere oorzaken van pigmentvlekken zijn: hormonale veranderingen en huidverouderingen.”

Voor- en na foto

“Die verschillen zie je niet van dag tot dag. Soms kan ik echt turen naar mijn gezicht - in zo’n vergrootspiegel met felle lamp - om te kijken of ik verschil zie, maar zo werkt het natuurlijk niet. De vermindering van pigmentvlekken zie je echt pas na een paar weken. Ik ben blij dat ik een voorfoto heb gemaakt, want daardoor zie ik hoe de vlekken langzaam minder zichtbaar werden. En nu na zes weken zijn de vlekken op mijn wangen bijna helemaal verdwenen!” Benieuwd naar het resultaat? Hieronder zie je de before & after foto’s.

SPF50

“Het voordeel van het smeren van een volledige lijn is dat de producten elkaar goed aanvullen. Ik gebruik het NIVEA Cellular Luminous630 Anti-Spot Corrigerend Serum en volg vervolgens trouw met de rijke nachtcrème, de NIVEA Cellular Luminous630 Anti-Spot Nachtcrème of de dagcrème, de NIVEA Cellular Luminous630 Anti-Spot Dagcrème SPF50 - afhankelijk van het tijdstip van de dag. Ook de NIVEA Cellular Luminous630 Oogcontourcrème werkt verslavend en door het handige tuitje breng je die binnen no time aan. Geen excuses meer dus! Het grootste voordeel vind ik dat de dagcrème een SPF50 bevat. Zo weet je zeker dat je met een product je huid verzorgt, pigmentvlekken aanpakt en meteen goed beschermd bent tegen de zon.”

Nieuwsgierig geworden? Kijk voor alle NIVEA Luminous630 producten hier.

Onmisbaar

“Van alle producten ben ik het meest fan van de NIVEA Luminous630 Anti-Spot Handcrème SPF15 en de NIVEA Cellular Luminous630 Anti-Spot Dagcrème SPF50. Beide producten heb ik altijd in mijn handtas. Handig om na het sporten mijn gezicht meteen te kunnen verzorgen. En de handcrème is een must, vooral nu het buiten kouder is en we onze handen zo vaak ontsmetten met alcohol.”