De Christmas wishlist van Elegance hoofdredacteur Hilde

It's beginning to look a lot like Christmas...

De feestdagen komen eraan! Wat staat er op de verlanglijstjes van onze redactie en hoe bereiden zij zich voor op een heerlijke kerst? Iedere dag komt er iemand aan het woord; vandaag: hoofdredacteur Hilde.

Kerst

"Ik ben dol op kerst en kan elk jaar niet wachten tot het zover is. Ik woon om de hoek van de Spiegelgracht in Amsterdam en als daar de kerstverlichting aangaat half november, dan mag ik eindelijk kerstliedjes draaien van mezelf. Driving home for Christmas blijft favoriet."

Tip

"Ik begin vaak in het voorjaar al met cadeaus kopen. Op reis en op vintage markten kom je de mooiste spullen tegen. Dat levert niet alleen originele cadeaus op, maar scheelt ook een hoop stress tegen het einde van het jaar."

Op het menu

"Ik ben geen held in de keuken, maar wel goed in het vinden van de juiste traiteurs en smakelijke adresjes. En ik ben fan

van crisp.nl. Wie bij mij kerst viert, krijgt erwtensoep van Louman uit de Jordaan, zelfgemaakte pompoensoep (een van mijn

weinige succesrecepten), kaascroissants van Tromp en heerlijke borrelplanken gevuld met kaasjes, worsten, noten en rozemarijn-brood

van bakker Simon Meijssen. Ik doe niet aan zes gangen, zo blijft er genoeg tijd over voor cadeaus en een kerstfilm of avondwandeling

over de grachten. Niets zo leuk als vanaf de straat de gezelligheid bij mensen binnen bekijken."

Tekst gaat verder onder de foto.

Voorbereiding

"Omdat ik op de dag zelf geen uren in de keuken hoef te staan heb ik genoeg tijd voor mezelf. Liefst begin ik mijn ochtend met een rondje hardlopen. Dan voel ik me de hele dag energiek en heb ik een glow op mijn wangen. Tijdens drukke periodes ben ik verslaafd aan de bindweefselmassage van Charley Huf. Ze kneedt en wrijft alle vermoeidheid en rimpels uit mijn gezicht. Meestal plan ik zo’n massage de dag voor een belangrijk event. Echt waar, je ziet er jaren jonger uit. Het verven van mijn haren heb ik jaren uitgesteld, maar werd nu toch echt te grijs. Ideaal voor beginnende grijze haren of een oppepper tussen verf beurten door: de Color Shine-treatment bij Rick van het Meer."

Wishlist

* "Ik spaar voor een Bobby-tas van Dior (liefst rood of klassiek camel), maar die van C. Nicol staat ook hoog op mijn lijstje. Stijlvol en praktisch en perfect alternatief voor de rieten mand in de winter."

* "Ik ben fan van vintage sieraden en kan uren window-shoppen bij Lyppens en Bruens in Amsterdam, maar laatst paste ik voor het eerst de LOVE bracelet van Cartier. Ik was om."

* "Stoere laarzen van Pedro Garcia: mooi onder jurk of rok en fijn als je na de feestlunch gaat wandelen."

* "Voor partyjurken en -schoenen ga ik het liefst naar Ba&sh; feestelijke items die ook prima kunnen na de feestdagen."

* "Een van mijn favoriete Nederlandse merken is By-Bar. De rok-blousecombo’s zijn ideaal, ook voor meerdaagse tripjes. Je kunt er

eindeloos mee combineren. Fan van dit geruite setje, dat weer enig staat met de laarsjes van Pedro Garcia."

* "Steevast op ’t kerstprogramma: wandelen door Limburg en dan chocolademelk bij Boscafé ‘t Hijgend Hert. Graag gehuld in Gomaye. Hun jassen, jurken en geruite blouses zijn feestelijk met een country touch."

Ba&sh jurk by-bar blouse by-bar rok Dior Bobby tas C.NICOL tas Gomaye blazer Pedro Garcia boots Cartier Love Bracelet

Ook benieuwd naar de kerstplannen van de rest van de redactie? Houd Elegance.nl in de gaten, want iedere dag deelt een ander redactielid haar wishlist en tips voor de feestdagen. Perfect om inspiratie op te doen én natuurlijk om alvast in de feeststemming te komen!