Insiders spreken zich uit: 'Prinses Charlene balanceerde op het randje van de dood'

Haar ziekte zou veel ernstiger zijn dan het paleis ons doet geloven.

Prinses Charlene verbleef niet zonder reden maandenlang in Zuid-Afrika zonder haar gezin. Ze lijdt aan een ziekte waar ze niet veel over los wil laten, maar die wel ernstiger is dan het paleis ons doet geloven. Ze zou zelfs bijna dood zijn geweest na de operaties, zeggen bronnen van Page Six

Emotionele vermoeidheid

Ruim een half jaar zat prinses Charlene vast in Zuid-Afrika vanwege een ernstige oor-, neus- en keelinfectie. Vanwege meerdere operaties, kon ze niet eerder naar huis. Maar na haar terugkeer naar Monaco liet prins Albert doorschemeren dat het niet alleen een fysiek probleem was. Zo vertelde de prins aan People dat zijn vrouw last had van 'emotionele vermoeidheid' en dat ze 'het leven niet aankon'. Ook maakte hij bekend dat Charlene inmiddels in een kliniek elders in Europa is opgenomen "om aan te sterken". De bronnen van Page Six, die de prinses en haar vrienden goed zouden kennen, vinden het maar vreemd dat de ziekte van Charlene nu weggezet wordt als iets emotioneels. "Het is oneerlijk dat ze wordt omschreven alsof ze een soort mentaal of emotionele probleem heeft. We snappen niet waarom het paleis bagatelliseert dat ze bijna doodging in Zuid-Afrika."

Groot gewichtsverlies

De bron vertelt ook dat de zware infectie van de prinses heeft geleid tot 'ernstige slikproblemen door een eerdere operatie.' "Ze heeft al meer dan zes maanden geen vast voedsel kunnen eten door alle operaties die ze heeft gehad. Ze heeft alleen maar vloeibaar eten in kunnen nemen door een rietje, waardoor ze bijna de helft van haar lichaamsgewicht heeft verloren."

"Ze is absoluut niet gek aan het worden, en ze lijdt niet aan ernstige mentale problemen. Ze is vermoeid door zes maanden vol operaties en het gebrek aan goede voeding als gevolg daarvan", vervolgt de bron. "En ze miste haar kinderen en echtgenoot enorm veel terwijl ze vastzat in Zuid-Afrika."

Geen huwelijksproblemen

Net als prins Albert zelf ontkent de bron van Page Six dat er huwelijksproblemen zijn. "Het was echt zo dat ze te ziek was om naar huis te reizen. Als ze terug naar haar familie had kunnen gaan, dan had ze dat onmiddellijk gedaan."

De website heeft het prinselijk paleis van Monaco om commentaar gevraagd, maar dat blijft vooralsnog uit. Wel laat prins Albert zich heel regelmatig interviewen door People of Franse en Monegaskische media – we vermoeden dat hij er binnenkort op terugkomt. Het hof zelf heeft een nieuwe gezondheidsupdate van prinses Charlene beloofd 'rond de Kerstdagen.'

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress