5 Trends die je dit najaar veel gaat zien

Van de oversized blazer tot de gebreide spencer.

Nieuw seizoen, nieuwe trends! Het is najaar en daar horen nieuwe kledingstukken bij. Wij praten je bij over de grootste trends van het moment.

Trends

Op de catwalk, op straat en op social media: er zijn een aantal items waar je niet omheen kunt. Jawel, we hebben het over de trends du moment! Van een comfortabele trui tot een gebreide spencer en van een stoere oversized blazer tot geruit rokje; hieronder zie je welke trends als warme broodjes over de toonbank gaan.

Shackets

Het is niet helemaal een jacket, maar ook niet helemaal een shirt. En dat is precies hoe de shacket tot leven kwam. Het jasje kan op veel manieren gedragen worden en dat maakt het item zo veelzijdig. Bijvoorbeeld boven jeans of combineer 'm met een slip dress.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Emma Hill (@emmahill)

Gebreide spencer

Een goede knit heeft sowieso een plekje in ieders herfstgarderobe, maar een item dat zeker niet mag ontbreken is de gebreide slip over. Afhankelijk van het weer kun je 'm dragen zoals-ie is, maar tijdens guur herfst- of winterweer kun je er een shirt of blouse onder dragen. Onze tip: ga voor een gebreid vest in een neutrale kleur, zodat het vest makkelijk te combineren is met je andere kleding.

Oversized blazers

Grote kans dat een blazer al deel uitmaakt van je garderobe. Maar dit seizoen koop je hem een paar maten te groot of duik je in de kast van je man.

Statement knitwear

Nog een gebreid kledingstuk dat eigenlijk niet meer mag ontbreken in je kledingkast: de opvallende gebreide trui. Het kan zo opvallend als je zelf wilt; denk aan een felle kleur, franjes, grote schouders of een leuke print.

Geruite minirokjes

Steeds vaker zien we de geruite minirok voorbijkomen. Hoewel het op het eerste gezicht misschien niet het item is om in de winter te dragen, kan dat best. Panty en hoge laarzen eronder, oversized trui erop en je bent klaar om te gaan.

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress, Instagram