Binnenkort samenwonen? Dit zijn de beste tips!

Een goede voorbereiding is het halve werk.

Gaan jij en je partner binnenkort de grote stap nemen om te gaan samenwonen? Dat is natuurlijk ontzettend leuk. Echter is het wel belangrijk dat je het samenwonen ook na een lange tijd nog leuk houdt. Wat de beste tips zijn voor jou als je binnenkort gaat samenwonen? Wij sommen het voor je op in dit artikel, dus lees snel verder!

Praat goed over de inrichting

Als je gaat samenwonen, moet er natuurlijk gepraat worden over de inrichting. Goed praten over de inrichting van jullie huis is belangrijk, want jullie willen er tenslotte echt jullie eigen plekje van maken. Hiervoor is het belangrijk om de wensen en eisen van jou en je partner eens goed op een rijtje te zetten. Het kan best voorkomen dat jullie het over bepaalde dingen niet eens zijn. Probeer hierbij toch een tussenweg te vinden, waar jullie allebei tevreden mee zijn.

Praat over de verdeling

Een goede tip die je kunt onthouden als je gaat samenwonen, is om van tevoren goed te praten over de verdeling. Hierbij kun je denken aan wie welk deel van de kosten betaald, maar ook over de verdeling qua huishouden. Wie gaat er regelmatig stofzuigen, wie doet de was en wie gaat het huis schoonmaken? Het is belangrijk om hier een duidelijke verdeling in te hebben en om dit regelmatig met elkaar af te wisselen om irritaties te voorkomen. Maak afspraken en probeer jezelf hieraan te houden.

Neem ook tijd voor jezelf

Als je gaat samenwonen, zal je vooral op het begin veel op elkaars lip zitten. Het kan daarom ook goed zijn om af en toe wat tijd voor jezelf te nemen. Ga eens lekker zelf een serie of film kijken, spreek af met vrienden of ga wat anders leuks doen.

Blijf goed communiceren

Wat ook belangrijk is als je gaat samenwonen met je partner, is om altijd goed te blijven communiceren. Het kan zo zijn dat jij je aan iets van jouw partner ergert, of andersom. Praat hier dan samen over, zodat jullie iets met deze feedback kunnen. Vertel elkaar ook gewoon over jullie dag en of jullie nog plannen hebben. Goed communiceren bij het samenwonen is belangrijk om misverstanden te voorkomen.

Wees intiem met elkaar

Werk, sport, studie: het kan allemaal best druk zijn. Het kan daarom zo zijn dat jullie niet altijd evenveel tijd voor elkaar hebben, waardoor jullie wellicht ook wat minder vaak intiem met elkaar zijn. Probeer hier echter toch tijd voor te maken, want dit zorgt ervoor dat jullie relatie spannend blijft. Voor meer afwisseling zou je kunnen denken aan het proberen van nieuwe standjes in bed of het gebruiken van sextoys.

Blijf leuke dingen doen met elkaar

Met samenwonen ben je vaak samen, waardoor je er misschien niet zo vaak meer tussenuit gaat. Toch is het wel belangrijk om dit te blijven doen. Ga eens naar de bioscoop, uiteten of ergens een drankje doen. Er even een dagje tussenuit gaan kan enorm leuk zijn en zorgt voor meer afwisseling.